Yalova Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Tohumculuk Kanunu Uygulamaları" semineri düzenlendi.
İl Müdürü Selim Karahan, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, Yalova'da yılda 300 milyonun üzerinde bitki üretildiğini belirterek, süs bitkilerinden Yalova'da 80 milyon liralık bir katma değer sağlandığını söyledi.
Tohumculuk Kanunu ile bitki pasaportu uygulamasının hayata geçeceğini dile getiren Karahan, şöyle konuştu:
"Biz bu uygulamanın yapılabilmesi için çalışacağız. Geçiş süreçleri hep sancılı olur. Biz gelişmiş bir ülkeyiz bunu kabul etmek lazım. Artık her şey kayıt altına alınacak. Bu, gelişmişliğin göstergesidir. Bu sadece Yalova için geçerli bir olay değil. Amacımız bağcı dövmek değil üzüm yemek. Mutlaka bitkilerin pasaportu olması gerekiyor. İlde büyük işletmelerin yanı sıra küçük işletmeler de var. Mevzuat hepsini kapsıyor. Bazı kolaylıklar sağlayacağız. Küçük üreticilerin ziraat mühendisi çalıştırması çok zor. Bu üreticiler bir araya gelip grup oluşturarak bir mühendisle anlaşma yapabilirler. Amacımız sektörün önünü açmak. Bu sektör ileriye gitmesini istiyoruz. Yalova'nın bir ismi var. Yeni mevzuatlara uyulmazsa her ürettiğiniz bitki odun olmanın dışına çıkmaz. Bunu çok iyi bilmeniz gerekiyor."
Yeni kanun hakkında bilgilerin sunulduğu seminere, ildeki çok sayıda süs bitkisi üreticisi katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz