Yalova'da Toplu Taşımada Sıkıntılar Aşılmaya Çalışılıyor

Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Sefer Keskin, toplu taşıma ile ilgili oda ve belediye arasında birkaç...

Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Sefer Keskin, toplu taşıma ile ilgili oda ve belediye arasında birkaç maddede ihtilaf olduğunu, bunun aşılmasının ardından araç alımlarına başlanacağını söyledi.

Yalova açısından büyük önem taşıyan toplu taşımanın hayata geçmesi için geri sayım başladı. Ekim ayında yapılacak olan sağlıklı kentler toplantısı öncesinde toplu taşımanın başlamasının hedeflendiğini söyleyen Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Sefer Keskin, belediye ve oda arasında birkaç konu ile ilgili sıkıntı yaşandığının altını çizdi. Bu meseleyi kısa sürede aşacaklarına inandığını da belirten Keskin, "Toplu taşıma ile ilgili gerek belediye başkanı ve gerekse başkan yardımcıları ile yapılan görüşmelerimizde istenenleri yerine getireceğimizi söyledik. Ancak 3 madde üzerinde henüz anlaşmazlık sürüyor. Belediye toplu taşıma yapacak araçların 9 metre olmasını istiyor biz ise aynı yolcu kapasitesine sahip olan 7 metre 77 santim uzunluğundaki araçların daha iyi olacağını savunuyoruz. 2 araç arasındaki fiyat farkı da bir hayli fazla. Yine kanuni bazı haklarımız var. Onlarında protokol de yer almasını istiyoruz. Belediye toplu taşımanın ekim ayında Yalova'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan sağlıklı kentler toplantısına yetiştirilmesini istiyor. O tarihe toplu taşımayı yetiştireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

YAMİNTAŞ 150 ÜYEYE ULAŞTI

Öte yandan toplu taşıma işini yürütecek olan Yamintaş adlı şirketin üye alımlarını sürdürdüğünü dile getiren Keskin, "Yamintaş'ta da üye alımlarımız devam ediyor. 150 üyeye ulaşıldı. Birkaç ay içerisinde 167 üyeyi dolduracağımıza inanıyorum. Araba alımlarının ardından işleri Yamintaş'a devredeceğiz. Belediye ve Yamintaş bundan sonraki süreci birlikte yürütecek" şeklinde konuştu.

Minibüsçüler Odası olarak şoförlerin kıyafetlerini düzenleyecek bir yönetmelik hazırladıklarını ve bunun da önümüzdeki ay belediye meclisine geleceğini söyleyen Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Sefer Keskin, "Şoförlerin kıyafetlerinin yeniden düzenlenmesine imkan sağlayacak olan yönetmelikle ilgili çalışmalarımız da deva ediyor. Önümüzdeki ay bu yönetmelik Belediye Meclisi'ne gelecek ve onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. Artık kapriyle, atletle ya da şortla minibüs sürme dönemi kapanacak. Yine saç ve sakal bakımına dikkat edeceğiz. Bu anlamda en önemli adımlardan birisi de davranış kurallarına yönelik eğitimlerinde başlayacak olması. Şoförlerimiz artık çok daha kibar olacak ve müşterilerine nezaketle davranacak. Bu çalışmaları yaparken birkaç ilin uygulamalarını örnek alıp harmanladık" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: