Yalova'daki Hastanelerine Dijital Radyoloji Cihazları

Yalova - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova hastanelerinde kullanılmaya başlanılan dijital radyoloji cihazlarıyla ilgili, "Bu sistemle

Yalova - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova hastanelerinde kullanılmaya başlanılan dijital radyoloji cihazlarıyla ilgili, "Bu sistemle tekrar röntgen çekimleri hem azalacak hem de hastalarımız çok daha az radyasyona maruz kalacak" dedi.
Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada gelişmiş ülkelerin kullandığı dijital radyoloji sisteminin artık Yalova'da da hastalara hizmet vereceğini belirtti. Cihazın, hastalara büyük kolaylık sağlayacağına dikkati çeken Coşkun, şöyle konuştu:
"Sağlıktaki gelişmeleri yakından izleyen Yalova Kamu Hastaneleri Birliği yönetimimiz, Yalova ve Çınarcık hastanelerine kurduğu CR sistemiyle vatandaşların artık röntgen filmini CD'ye aktarıp verecek. Bu sistemle tekrar röntgen çekimleri hem azalacak hem de hastalarımız çok daha az radyasyona maruz kalacak. Vatandaşımızın ayağına gitmeye devam ediyoruz. Şimdi yine hastanelerimizin internet sitelerinden ve hatta şahsi e-maillerinden de röntgen filmlerini görmelerini sağlayabileceğiz. Bu sayede devlet hastanelerimizde dijital devrim sağlamış oluyoruz. Yalova ve Çınarcık'ta uygulanan yeni sistem hastane hekimlerinin, hastalarına ait radyoloji görüntülerini bilgisayar üzerinden izleyebilmelerine de olanak sağlıyor. Görüntülerin kolayca arşivlenebildiği ve sağlık kurumları arasında hızlı bir biçimde transfer edilebildiği CR sistemi, acil müdahale ve konsültasyonlarda süre kayıplarının da önüne geçilmesini sağlayacak. Nöbetçi hekimlerin hastalara ait görüntüleri evlerinden veya internet erişimi bulunan herhangi bir yerden sisteme bağlanarak izleyebilmeleri de mümkün olacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: