Yalova'daki Hırsızlık-Zanlıların Güvenlik Kameralarına Yakalanmamakiçin Verdikleri Mücadelenin Görüntülere Yansıdığıhırsızlıkla Ilgili, 2 Kişi Gözaltına Alındı

Yalova'da zanlıların girdikleri büfede, güvenlik kameralarına yakalanmamak için verdikleri mücadelenin görüntülere yansıdığı hırsızlıkla ilgili, 2 kişi gözaltına alındı.

Yalova'da zanlıların girdikleri büfede, güvenlik kameralarına yakalanmamak için verdikleri mücadelenin görüntülere yansıdığı hırsızlıkla ilgili, 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Yalı Caddesi Arabacılar Sokak'taki büfede meydana gelen hırsızlıkta güvenlik kamerasından eşkalleri belirlenen zanlılarının peşine düşen Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın yaşandığı gece şehir merkezine giriş yapan yaklaşık 200 araç üzerinde inceleme yaptı.

Araştırmalar sonucunda zanlıların kullandığı otomobilin İstanbul'da bir araç kiralama şirketinden kiralandığı tespit edildi. Bunun üzerine Yalova'dan görevlendirilen bir ekip, söz konusu şirkete gitti. Firma yetkilerinden kiralanan aracın henüz gelmediğini öğrenen polis takibe başladı. Yaklaşık 8 saatlik bir sürenin ardından otomobili teslim etmek üzere gelen B.T (28) ve B.E (17) gözaltına alındı. Güvenlik kameralarından B.E'nin tespit edildiği, B.T'nin ise olay sırasında araçta beklediğinin anlaşıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Yalova'ya getirilen zanlılar emniyete verdikleri ifadenin ardından Yalova Adliyesi'ne sevk edildi. Öte yandan olaya karıştığı iddia edilen diğer iki zanlının yakalanması ve çalınan malzemelerin bulunması için çalışmalar sürüyor.

Büfenin önüne gelen 4 kişi, iş yerinin kepenginin kilitlerini kırmış, içeriye giren zanlılardan ikisi, güvenlik kameralarını fark edince, ellerine geçirdikleri süpürgenin sapıyla kameraların yönünü değiştirmeye çalışmıştı. Bunda başarılı olamayan zanlılar, kafalarına poşet geçirmeyi denemiş, daha sonra ise kamerayı poşetle kapatmak istemişti. Bu sırada, kameranın yönü değişmiş, ancak zanlılar eşkallerini gizleyememişti. İş yerindeki dizüstü bilgisayar, sigara ve içki gibi malzemeler ile kasadaki yaklaşık 2 bin lirayı alan zanlılar, otomobille kaçmıştı.

Muhabir: Erhan Erdoğan-İsmail Ersan / Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: