Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova'da Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, konser verdi.

Yalova'da Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, konser verdi.

Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde, Yalova Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konser, müzikseverlerden ilgi gördü.

Şef Antonio Pirolli yönetiminde gerçekleşen konserde, Deniz İspir ve Merve Kocabeyler solist olarak sahne aldı. Ücretsiz olarak gerçekleşen konserde Vieuxtemp'in 'Keman Konçertosu', Reinhold Gliere'in 'Arp Konçertosu' ve Mozart'ın senfonisinden Haffner senfoni, müzikseverler için seslendirildi.

Reklam
Reklam

-Koçal, resif çalışmalarını inceledi

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Marmara Denizi'nde balık neslini çoğaltmak amacıyla yapılacak Yapay Resif Alanı Projesi'ni inceledi.

Dereağzı mevkiindeki çalışmaları yerinde inceleyerek yapay resif alanlarını oluşturan beton kubiklerin tekneler vasıtasıyla denize bırakılma çalışmaları hakkında bilgi alan Koçal, Yalova yapay resif alanı projesi'nin başlıca amacının Marmara Denizi'nde azalan balık neslini çoğaltmak olduğunu belirtti.

Yapay resif hakkında bilgi veren Koçal şunları kaydetti:

"Yalova Belediyesi, Marmara Denizi'nde balık neslini çoğaltmak amacıyla yapay resif alanı projesi'ni hayata geçiriyor. Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan tüm illere örnek olacak proje kapsamında oluşturulan resif alanlarına, beton kubik bloklar kıyılara paralel olarak bırakılarak balıkların yuvalanması sağlanacak. Deprem Anıtı ile Yalova Deresi arası, Göztepe TİGEM Tesisleri, Cumhuriyet Meydanı ile İDO İskelesi arası, Araştırma Enstitüsü, Adliye ve eski Yüksel Sitesi olmak üzere belirlenen 6 mevkiye hazırlanmış beton donatılı, kare şeklinde ve 600 milimetre delik çaplı içi boş kübik bloklar yerleştirilecek. Yapay resifle küçük ölçekli balıkçılığa yönelik yeni av sahaları, sportif olta balıkçılığına destek vermek ve dalış turizmine yönelik alan oluşturulacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla Yalova çevresinde balık neslinin artacak."

Reklam
Reklam

Muhabir: İsmail Ersan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: