Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova İl Jandarma Komutanlığı, bölgesinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarının engellenmesi amacıyla, yüksek çözünürlüklü kamera sistemi kurdu.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı, bölgesinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarının engellenmesi amacıyla, yüksek çözünürlüklü kamera sistemi kurdu. Komutanlıktan yapılan açıklamada, kentte meydana gelebilecek olaylarla mücadele edebilmek için kamera sisteminin kurulduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Suç işlenmesinin engellenmesi, suçla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülebilmesi maksadıyla teknolojik imkan ve kabiliyetlerden faydalanmanın önemi her geçen gün artmaktadır. Bu bilinç ile hareket eden İl Jandarma Komutanlığı, Yalova Valiliğinin direktifleri ve Yalova İl Özel İdaresinin sağlamış olduğu maddi katkı ile kent genelinde önemli kavşak ve noktalarda gece ve gündüz kayıt yapabilen ve plaka tespit özelliği bulunan 12 adet yüksek çözünürlüklü kamera sisteminin kurulması sağlanmıştır." -Dilencilerden toplanan para kamu mülkiyetine geçti Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince dilencilere yönelik yapılan operasyonlar devam ediyor. Yapılan operasyonlar sonucunda şehir merkezinde dilencilik yapan 6 şahısın üzerinden 608 lira 45 kuruş çıktı. Elde edilen miktarın kamu mülkiyetine geçmesi için belediye encümenine sevk yapıldı. İşlemler sonunda para kamu mülkiyetine geçti. - "Çiçek Sabunu"na Yalova Belediyesi'nden destek Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser ve yönetim kurulu üyeleri Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Salman'a çiçek sabunu hediye eden Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, çiçek sabunu markası hakkında onunla fikir alışverişinde bulundu. Sabun çiçeğinin kısa sürede Yalova'nın bir markası olduğunu belirten ve bu gelişmeden memnuniyet duyduğunu dile getiren Salman, "Yalovamızla özdeşleşen ürün ve kültürel eksikliklerin farkındayım. Yalova denilince akla gelen ürünleri çoğaltmalıyız. Çiçek sabunu projesinden dolayı çok memnun oluyorum. Geçmişte belediye meclis üyeliği dönemimde en sert muhalefeti yapmış olmama rağmen Yürüyen Köşk restorasyonunun en büyük destekçisi oldum. Şimdi Yürüyen Köşkü tekrardan marka yapmak için çalışmalarımıza başladık. Yalova sabun çiçeğinin de ülke genelinde yayılması için elimden geleni yapacağım" diye konuştu. Sabun çiçeği projesinin markalaşmayla Yalova tanıtımına yaptığı katkının yanı sıra ev hanımlarına da bir gelir oluşturduğunu söyleyen Uzuneser ise Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a yaklaşımından dolayı teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz