Yalovalı Hayvanseverlerden Erdoğan'a Mektup

Doğa Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Yalova İl Temsilcisi Tuğba Er, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a

Doğa Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Yalova İl Temsilcisi Tuğba Er, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılmak üzere bir mektup verdi.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapan Er, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun bazı maddelerini değiştirmek ve eklemeler yapmak amacıyla hazırladığı yasa tasarısının, sokak hayvanları için katliam ortamı hazırladığını ileri sürdü.

Er, konuya tepki göstermek amacıyla 81 ilde etkinlikler düzenlendiğini belirterek, "Bu yasa tasarısının kabulü halinde yüzyılın katliamı başlayacak. Bu katliam, tarihe bir insanlık suçu olarak geçecektir. Başbakanımızın bu duruma müdahale edeceğine inanıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından Er ve DOHAYKO'ya üye bir grup, AK Parti İl Başkanı Pehlivan'ı makamında ziyaret etti.

Er, Pehlivan'a Başbakan Erdoğan'a ulaştırılmak üzere hazırlanan mektubu teslim etti.

Pehlivan, hayvanların korunması konusunda duyarlı olduklarını ve mektubu gelecek hafta Erdoğan'a ileteceğini ifade etti.

Muhabir: Erhan Erdoğan / İsmail Ersan / Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: