Yalovalılar 17 Ağustos Depreminde Kaybettikleri Yakınları İçin Dua Ettiler

Yalova, 17 Ağustos Marmara Depremi'nde kaybettiği evlatlarını hüzünle andı. Aradan geçen 13 yıla rağmen acılar...

Yalova, 17 Ağustos Marmara Depremi'nde kaybettiği evlatlarını hüzünle andı. Aradan geçen 13 yıla rağmen acılar yürekleri dağlarken vatandaşlar o büyük afetin simgesi olan Deprem Anıtına akın ederek anıtı çiçeklerle donattılar.

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan ve resmi rakamlara göre 2 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 201 bina ve iş yerinin yıkıldığı Yalova'da o büyük felaket bir kez daha anıldı. Aradan geçen 13 yıla rağmen silinmeyen acı yeniden yürekleri dağladı. Yalova Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Deprem Anıtı'nda bir anma programı düzenlendi. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar anıta akın ederek sevdiklerinin isimlerinin yazılı olduğu mermer blokları karanfillerle donattılar. Bazı vatandaşlar ise depremde kaybedilen yakınlarının isimlerini boyadılar.

Reklam
Reklam

Deprem Anıtı'nda düzenlenen anma programına CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise helva dağıttı. Yalova Müftülüğüne bağlı imam hatipler ise Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudular. Saatler depremin meydana geldiği 03:02'yi gösterdiğinde ise eller semaya kalkarak depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi. Yakınlarını depremde kaybeden Yalovalılar dualar edip bir daha böyle bir felaket yaşanmaması için Allaha yakardılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz