Yalova'nın Ilk Kedi Evi Hizmete Girdi

Sokakta yaşayan kedilerin bakımlarının yapılması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Yalova Belediyesi tarafından hazırlanan kedi evi hizmete girdi.

Sokakta yaşayan kedilerin bakımlarının yapılması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Yalova Belediyesi tarafından hazırlanan kedi evi hizmete girdi.

Yalova Belediyesi Gönüllü Meclisi Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu ile hayvan severler ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla yapılan kedi evi, Paşakent Mahallesi'nde faaliyete geçti.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk etapta kediler için planlanan evlerin, geliştirilerek sokak köpekleri için de uygulanacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Projenin asıl amacının sokak hayvanlarını korumak olduğunu vurgulayan Koçal, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında belirlenen bölgede sokak kedileri için yaptığımız evlerle, hayvanları hem soğuk kış aylarında korumayı hem de beslenmelerini sağlayacağız. Kedi evlerini taşınabilir yaptık. Halkımızın görüş ve önerileri sonucu yer değişikliği yapabiliriz. Bugün Paşakent Mahallesi'nde başlayan proje, çeşitli mahallelerimizde toplam 17 noktada uygulanacak. Amacımız sokakta bakıma muhtaç hayvanları korumak ve çocuklarımızı hayvanlar hakkında bilgilendirerek onlara hayvan sevgisini aşılamaktır. Bu çalışmaya destek olan herkese teşekkür ediyorum."

Muhabir: İsmail Ersan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: