Yalova'nın Kurtuluşunun 92nci Yıldönümü

Yalova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92nci Yıldönümü Atatürk Anıtına, Şehitler Anıtı'na ve Kurtuluş Anıtı'na çelenk sunulması...

Yalova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92nci Yıldönümü Atatürk Anıtına, Şehitler Anıtı'na ve Kurtuluş Anıtı'na çelenk sunulması kutlanmaya başlandı.

Kutlamalar kapsamındaki ilk tören Osmanlı Parkı'nda bulunan Şehitler Anıtında gerçekleştirildi. Buradaki törene Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış ve meclis üyeleri, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, Yalova Belediyesi Meclis üyeleri ve belediye personeli, belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı. Ardından hep birlikte Kurtuluş Anıtı ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeline giden protokol mensupları buralara da çelenk bıraktılar.

Reklam
Reklam

Burada kısa bir açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Başta Mustafa Kemal Atatürk, Yalovalı şehitlerimiz Abdulkadir Efendi ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’dan rahmet diliyorum. Yeni yönetmelikler gereği bu sene 19 Temmuz’u daha farklı kutluyoruz. Yalova’nın kurtuluşu tüm ilçe ve köylerini kapsıyor. İnşallah önümüzdeki sene daha da geniş katılımlı bir törende buluşuruz” dedi.

Protokol mensupları daha sonra Kent Müzesi’nde düzenlenen programa geçtiler. Burada konuşma yapan Yalova Başkan Koçal, “Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Kurtuluş Savaşı mücadelesinde şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Bu millet onlara çok şey borçlu. Özgürlük en büyük şiarı olan bir millet olarak inşallah bir daha böyle şeyleri yaşamayız. Yeni bir İstiklal Marşı’na, yeni bir lidere, kahramana inşallah milletimiz bir daha ihtiyaç duymaz” dedi. Başkan Koçal, konuşmasının ardından Kurtuluş Savaşı’nda Yalova’nın ilk şehidi Burhaniye Köyü’nden Üsteğmen Abdulkadir Efendi’nin torunları Mukadder Sanır ve Mesut Arı’yı yanına davet etti. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, salonda Sanır ve Arı’ya katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Yalova Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Nebahat Kavlak ‘İşgal Yıllarında Yalova’ konulu bir sunum yaptı. Kavlak’ın sunumunun ardından protokol mensupları ‘Bir Zamanlar Yalova’ konulu fotoğraf sergisini gezdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: