Yalova'nın strateji planı çıkartıldı

YALOVA (İHA) - Yalova Valisi Yusuf Erbay, kentin 'Strateji Planı'nı düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Turizmin gelişimi için il bütçesinden büyük pay ayrıldığını belirten Erbay, "Yalova'nın ülke turizminde bir marka olacağı kanaatindeyim. Su Düşen Şelalesi ve Delmece Yaylası'nı turizm sektörünün hizmetine sunacağız" dedi.

Kentin önümüzdeki dönemlerde nasıl bir gelişim sergileyeceğini detaylarıyla gösteren ve önüne hedefler koyan Yalova Strateji Planı, Yalova Valisi Yusuf Erbay tarafından tanıtıldı.

Reklam
Reklam

İlin mevcut potansiyelinin ne yönde ve nasıl verimli kullanılacağı yönünde detayları içeren plan çerçevesinde ekonomik gelişim sağlayacak önemli yatırımlara yer verildi. Turizm Meslek Yüksek Okulu Uygulama Oteli'nde birim müdürlerinin de katılımı ile düzenlenen toplantıda konuşan Yalova Valisi Yusuf Erbay, "Dünyada bütün büyük ülkeler il il strateji planlarını belirleyerek, bu plan doğrultusunda hareket ederler. Bir plan hazırlayarak, bu çerçevede ekonomik gelişme ve iş istihdamı sağlayacak yatırımlara da yer verdik. Bunların en önemlisi Altınova İlçesi Hersek Köyü mevkiinde kısa süre içerisinde yapımına başlanmasını istediğimiz gemi ve yat tersanesidir. Ülkemizdeki en büyük tersane olan Tuzla Tersanesi kapasitesini tamamlamış ve ek taleplere karşılık veremez duruma gelmiştir. Yalova'da kurulacak olan tersane ülkeye olduğu kadar kente de ciddi kazanımlar sağlayacaktır. İş istihdamı sağlayacak bu yatırım için tüm çalışmalar tamamlandı. Kısa süre içerisinde tersanelerin kurulacağı alanda dolguya başlayacağız" dedi

Reklam
Reklam

Vali Erbay, kurulacak Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi ve Bilişim Organize Sanayi Bölgesi'ne de değinerek bu iki bölgenin, ile ciddi ek değerler katacağını vurguladı.

İlin strateji planında en büyük beklentiler ise turizm alanında yoğunlaştı. İl turizminin geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını vurgulayan Erbay, "Yalova mevcut potansiyeli ile tam bir turizm cenneti. Buranın tanıtıma ihtiyacı var. Biz bu amaçla Cumartesi günü TURSAB Başkanı Haluk Başaran başkanlığında ülkedeki ünlü turizm şirketlerinin yetkililerine bir tanıtım gezisi düzenliyoruz. Yalova'nın el değmemiş güzellikleri var. Su Düşen Şelalesi ve Delmece Yaylası bunlardan birisi. Düzenlenecek gezi, bu bölgelerin turizme açılması için önemli bir adım. Biz il olarak turizm mekanlarımızın tanıtımı için önemli bir alt yapı hazırlıyoruz. İl bütçesinden turizme büyük pay ayırdık. Yalova'nın ülke turizminde bir marka olacağı kanaatindeyim" dedi.