Yalova'ya Modern Yerleşim Alanı

Yalova Belediyesi tarafından imara açılan 250 hektarlık arazi, hafif raylı ulaşım sisteminden eğitim kampusuna kadar...

Yalova Belediyesi tarafından imara açılan 250 hektarlık arazi, hafif raylı ulaşım sisteminden eğitim kampusuna kadar modern bir yerleşim alanı olarak planlanıyor.

Yalova Belediye Meclisi tarafından imar planı revizyonu içerisinde yer alan Safran köyünün alt tarafından başlayarak Kirazlı mevkiini de içine alan 'güney imar planı' çalışması Yalova Belediye Meclisi üyelerine anlatıldı. Yalova'nın modern yerleşim alanı olarak planlanan bölgede birçok yenilik de planda yer aldı. Bunların en önemlisi olarak dikkat çeken hafif raylı ulaşım sistemi de bölgenin geleceği durumu gözler önüne serdi. Yine plan kapsamında bölgede eğitim kurumlarını bir arada toplayan bir eğitim kampusu da yer alıyor. Plana sağlık, spor ve sosyal kültür tesis alanları da itinayla işlendi. Plan revizyonu kapsamında imara açılan bölgede Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda ileride polis okulu yapılması için yer de ayrıldı.

Reklam
Reklam

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, bu bölgeyi bütün bir imar revizyonunun en önemli parçası olarak gördüklerini dile getirerek, "Burası Yalova'nın güney yönündeki son bölgesi. Burada yapılacak planlamayı çok detaylı bir şekilde gözden geçiriyor ve önemsiyoruz" dedi.

Yalova Belediye Meclisi toplantısının en önemli imar gündem maddelerinden birisi de Bağlarbaşı Mahallesi'nin kentsel dönüşüm alanı olarak kabul edilmesi konusu oldu. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan talebi görüşen İmar Komisyonu Bağlarbaşı'nın kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını bu dönüşümün ardından da mahallenin bir afet anında kullanılabilmesi için rezerv alan olarak değerlendirilmesine oy birliği ile karar verdi.

Yalova Belediye Meclisi üyesi kadınların Kadınlar Günü de unutulmadı. Başkan Yakup Koçal Belediye Meclisi'nin Ak Partili kadın meclis üyeleri Zuhal Karakoyun ve İlknur Demir'e çiçek takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: