Yalsızuçanlar'dan Hacı Bayram Veli söyleşisi

Yazar Sadık Yalsızuçanlar, Dil ve Edebiyat Derneği'nde (DED) "Gönül Dünyamızın Bilge Ustalarından Hacı Bayram Veli"...

Yazar Sadık Yalsızuçanlar, Dil ve Edebiyat Derneği'nde (DED) "Gönül Dünyamızın Bilge Ustalarından Hacı Bayram Veli" konulu bir söyleşi yapacak.

Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem'in destek ve teşvikleriyle gerçekleştirilen "Cumartesi Söyleşileri" kapsamında düzenlenecek "Gönül Dünyamızın Bilge Ustalarından Hacı Bayram Veli" konulu söyleşi, yarın derneğin Eyüp'teki genel merkezinde gerçekleştirilecek.

1962'de Malatya'da doğan Yazar Yalsızuçanlar, Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Sivas Ulaş Lisesi ve Sivas Sabancı Lisesi'nde edebiyat öğretmenliği yaptı. 1987'de TRT İzmir Televizyonu'na yardımcı prodüktör olarak tayin edildi. 2010 yılında TRT’den emekli oldu. 'Ana' başlıklı ilk öyküsü Yeni Asya Gazetesi'nin kültür sanat sayfasında yayımlandı. İlk kitabı Şehirleri Süsleyen Yolcu, 1986 yılında çıktı ve aynı yıl Türkiye Yazarlar Birliği'nin "yılın hikayecisi" ödülünü kazandı. Ana yazı uğraşısı öykü olmasına karşın roman, masal, deneme, araştırma ve söyleşi türlerinde ürünler verdi. Yalsızuçanlar'ın basılmış yetmişi aşkın kitabı bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz