Yalvaç'ta antik kentte ot temizliği

Yalvaç'ta antik kentte ot temizliği çalışması yapılıyor.

Yalvaç'ta antik kentte ot temizliği çalışması yapılıyor.

Yalvaç Müze Müdürü Burcu Karakurt Çelimli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yaz mevsiminde antik kent dışında bir vatandaşın anız yakması soncu çıkan yangının antik kente sıçradığını ve zarar verdiğini belirtti.

Bu yıl da aynı olayın yaşanmaması için antik kent çevresindeki otların büyümeden temizlendiğini ifade eden Çelimli, "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bize verilen 6 işçimizi bu işe görevlendirdik. Antik kent bu sayede hem yangın tehlikesinden uzaklaşacak, hem de daha temiz bir görüntüye kavuşmuş olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Çelimli, kazı evinin de bu yıl yapılacak çalışmalar öncesi hazır hale getirildiğini, çalışmaların 1 Haziran'da başlamasının beklendiği kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: