Yalvaç’ta Hıdırellez programı belli oldu

Yalvaç’ta her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da 5 Mayıs Cumartesi günü etkinliklerle kutlanacak.

Yalvaç Belediyesi öncülüğünde hazırlanan programda yeni tesislerin açılışları da yapılacak.

Yalvaç Belediyesi öncülüğünde Kaymakamlık, Muhtarlar Derneği ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla hazırlanan programda bu yıl ki kutlamamalar 5 Mayıs Cumartesi gerçekleştirilecek. Saat 09:45’de Yalvaç Anlatan meydan’da ki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlanacak şenliklerde bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan Toplu Bisiklet Turu yapılacak. Üyesi olunan Cittaslow-Sakin Şehir uygulamaları arasında yer alan ve bisiklet kullanımını özendiren etkinliğe bisikleti olan tüm Yalvaçlılar katılabilecek. Kaymakam ve Belediye Başkanı’nın önderlik ettiği tur, Yalvaç anlatan meydan’dan başlayıp, kısa bir kent turu yapıldıktan sonra şenliklerin asıl mekanı olan Hıdırlık Tepesi’nde son bulacak.

Reklam
Reklam

Hıdırellezin geleneksek yeri olan Hıdırlık Tepesinde ise ilçede bulunan okulların ekiplerinin sunacağı halk oyunları gösterileri, müzik dinletisi ve uçurtma şenliği yapılacak. Ardından geleneksel hıdırellez ateşi yakılacak ve üzerinden atlanacak. Yine geleneksel oyunlar arasında bulunan ve her Hıdırellez’de kurulan mıncırnık oynanacak. Yine hıdırlık tepesinde geleneksel Hıdırellez yemeği yenecek. Halka, menüsünü keşkek, et kavurma, bulgur pilavı, helva ve gölle’nin oluşturduğu yemek ikram edilecek.

Öğleden sonraki bölümde ise iki adet yeni tesisin açılışı yapılacak. İlk olarak saat 14:00’de Pazar mahallesi Fırını ve fırının yer aldığı bina kompleksinde yer alan Muhtarlar derneği ile Avcılar derneğinin açılışları yapılacak. Ardından saat 14:30’da da Kültür Merkezi zemin katında bulunan Çocuk Dünyası ve Yalvaç Ural Çocuk Kütüphanesinin açılışları yapılacak.

1 Günde 5 Bin Yıl sloganına uygun olarak siyah renk ağırlıklı olarak tasarlanan davetiye ve programın dağıtımına ise bu hafta ortasında başlanacak.

Reklam
Reklam

HIDIRELLEZ PROGRAMI 2012

05 MAYIS 2012 - CUMARTESİ

09:45 Atatürk anıtına çelenk sunulması

Yer: Yalvaç anlatan meydan

10:00 Toplu Bisiklet Turu (üyesi olunan Cittaslow-Sakin Şehir felsefesi uygulaması)

Güzergah: Yalvaç anlatan meydan’dan topluca Hıdırlık Tepesine çıkılacak.

10:30 Halk oyunları gösterileri , Müzik dinletisi , uçurtma uçurulması ve Hıdırellez ateşinin yakılması

Yer: Hıdırlık tepesi

12:00 Keşkek İkramı (Mönü; keşkek, kavurma, bulgur pilavı, helva, gölle)

Yer: Hıdırlık tepesi

14:00 Pazar Mahallesi Fırını, Muhtarlar ve Avcılar Dernekleri’ nin yeni yerlerinin açılışları

Yer: Pazar Mahallesi Fırın Kompleksi (Emniyet müdürlüğü arkası)

14:30 Çocuk Dünyası ve Yalvaç Ural Çocuk Kütüphanesi açılışı

Yer: Kültür Merkezi zemin katı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: