Yamaç paraşütü yaparken yere çakılan antrenör hayatını kaybetti

Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı’nda yamaç paraşütü havalanan antrenör, henüz belirlenemeyen bir nedenle yere...

Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı’nda yamaç paraşütü havalanan antrenör, henüz belirlenemeyen bir nedenle yere çakıldı. Hayatını kaybeden antrenörün, uçuş sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü kontrolünü kaybederek düştüğü bildirildi.
Eğitmenin, bir hafta önce alabora olan paraşütüyle yere çakılan öğrencisinin başında moral vermeye çalışmış, ayrıca Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ile birlikte de bir toplantıya katılmıştı.
Yamaç paraşütü eğitmeni ve aynı zaman Talas Belediyesi Yamaç Paraşütü Takımı Kaptanı Mehmet Şafak (48), bir grup arkadaşıyla atlayış yapmak için dün iftar saatlerinde Ali Dağı'na çıktı. Arkadaşları atladıktan sonra uçuşunu yaparak yükselen Şafak, bir süre sonra henüz belirlenemeyen nedenle paraşütün kontrolünü kaybetti. Şafak, dağın batı yamacına sert bir şekilde düştü. Düşüş sonrasında olay yerine gelen doktorlar yapılan ilk kontrollerde Şafak'ın hayatını kaybettiğini belirledi.
Mehmet Şafak’ın cenazesi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Şafak'ın evli ve iki çocuk babası ve bir işletmenin sahibi olduğu öğrenildi.
Polisin yaptığı incelemede görgü tanıklarının ifadesine göre, Şafak'ın paraşütü atlayıştan 15 dakika sonra sarmaya başladı. Görgü tanıkları Şafak'ın hiçbir şekilde tepki vermediğini ve toparlanmak için çaba harcamadığını gördüklerini anlattı. Şafak’ın o anda kalp krizi geçirmiş ya da baygınlık yaşamış olabileceğine işaret edildi. Yapılacak otopsi sonucunda Şafak’ın kesin ölüm nedeni belirlenmiş olacak.

Reklam
Reklam

YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE YERE ÇAKILAN ÖĞRENCİSİNE MORAL VERMİŞTİ
Mehmet Şafak, yamaç paraşütü eğitimi verdiği öğrencilerinden bir bayanın geçirdiği kaza sırasında olay yerinde idi. Şafak, paraşütün alabora olması sonucu yere çakılan öğrencisine ilk müdahale yapıldığı sırasında moral vermişti. Yaralı öğrencisinin sedyede taşınmasına da yardımcı olmuştu.

2 GÜN ÖNCEKİ TOPLANTIDA UYARILARDA BULUNMUŞTU
Mehmet Şafak, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’ın düzenlediği toplantıda Ali Dağı'ndaki 2012 Avrupa Yelken Kanat Şampiyonası'na hazırlık amacıyla 4-18 Eylül'de aynı dağda gerçekleştirilecek Avrupa Yelken Kanat Test Kupası ile 12-18 Eylül tarihlerinde yapılacak 2. Ali Dağı Kupası Yarışları ile ilgili değerlendirmede bulunmuştu.
Şafak, bu sporda zaman zaman 'sert inişler' olabildiğini, bunun kamuoyuna 'çakılma' gibi yansıtılmasından rahatsızlık duyduklarını da dile getirmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz