Yaman Dede Talas'ta Anıldı

Talas'ın manevi şahsiyetlerinden "Yaman Dede" olarak bilinen Mevlana aşığı merhum Mehmet Abdulkadir Keçeoğlu, düzenlenen etkinlikle anıldı.

Talas'ın manevi şahsiyetlerinden "Yaman Dede" olarak bilinen Mevlana aşığı merhum Mehmet Abdulkadir Keçeoğlu, düzenlenen etkinlikle anıldı.

3 Mayıs 1962'de vefat eden Yaman Dede, ölümünün 51. yıl dönümünde Talas Belediyesi tarafından restore edilerek adının verildiği konakta anıldı.

Anma etkinliğinde Talas Belediyesi tarafından hazırlatılan 47 dakikalık belgesel filmin gösterimi yapıldı. Filmde "Gönül hun oldu şevkinden boyandım ya Resulallah, nasıl bilmem bu nirana dayandım ya Resulallah" dizeleri gibi birçok naadın sahibi Yaman Dede'nin 1887-1962 yılları arasındaki yaşamından önemli kesitlere yer veriliyor.

Reklam
Reklam

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Yaman Dede'nin hayatının anlaşılması gereken örnek bir yaşam olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Hayatını gelecek nesillere aktarmak için kitap, film, belgesel ya da albüm çıkartıyoruz. Her yıl bir çalışma yapıyoruz. Yaman Dede'yi anlatma değil anlamak önemlidir. Onun hayatını, aşkını, insana verdiği değeri anlamamız gerekir. Yaman Dede, peygamber aşığıdır, Mevlana aşığıdır. Aşk insanıdır. Aşkı tarif ederken de 'yanmaktır efendim aşkın tek çaresi' diyen, aşk kelimesini yalın değil, bir hayat olarak gören bir güzel insandır. İnşallah gelecek nesillerimiz Yaman Dede'den istifade eder."

Yazar Muhsin İlyas Subaşı da Yaman Dede'nin az bilinen Allah dostlarından biri olduğunu belirterek, "Hayata ve insana çok farklı bir bakışı var" dedi.

Muhabir: Doğan Koca / Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz