Yamanlar'ın TÜBİTAK Olimpiyatları Başarısı

İZMİR (A.A) - Yamanlar Eğitim Kurumları, TÜBİTAK tarafından değişik branşlarda düzenlenen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın finaline toplam 59 öğrencisiyle katılmaya

İZMİR (A.A) - Yamanlar Eğitim Kurumları, TÜBİTAK tarafından değişik branşlarda düzenlenen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın finaline toplam 59 öğrencisiyle katılmaya hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından geleceğin bilim adamlarını seçmek amacıyla organize edilen, 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın geçtiğimiz nisan ayında yapılan ön eleme sonrasında finale kalan öğrenciler açıklandı.

Yamanlar Eğitim Kurumları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Özel Yamanlar Koleji'nin 40 ve Yamanlar Eğitim Kurumları'na bağlı ilköğretim okullarının 19 öğrencisinin Ulusal Bilim Olimpiyatları finallerinde yarışma hakkını elde ettiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Ulusal Bilim Olimpiyatları, önümüzdeki Kasım ayında Ankara'da yapılacak.

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, finale kalan öğrencilerin TÜBİTAK Yaz Okulu'na davet edildiğini belirterek, "Bilim Olimpiyatları'nın marka okuluyuz. Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda 166 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okuldur. Ülkemizi ve İzmir'i gururla temsil ediyoruz" dedi.

Muhabir: Ali Rıza Karasu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: