Yamazaki Ailesinden, Adıyaman’a Ziyaret

2006 yılında Besni ilçesinde okul yaptıran hayırsever Japonya vatandaşı AC Yamazaki ailesi Adıyaman’a gelerek, Besni...

2006 yılında Besni ilçesinde okul yaptıran hayırsever Japonya vatandaşı AC Yamazaki ailesi Adıyaman’a gelerek, Besni ve Adıyaman’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

5 gündür Adıyaman’da bulunan Yamazaki ailesi, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ziyaret ile ilgili yaptığı konuşmada, “Hayırsever Yamazaki ailesi Japonya’dan gelerek ilimiz eğitimine yaptıkları anlamı büyük katkı için teşekkür ediyorum. Eğitim yatırımı, geleceğimizi şekillendiren en önemli yatırımdır. Bunun Japonya’dan olmasıysa ayrı bir öneme sahip. Umuyorum ki Yamazaki ailesinin bu davranışı ilimiz ve ülkemize örnek olur” dedi.

Reklam
Reklam

Eğitimin zamanı ve mekanı olmayacağını da söyleyen Özkan, “Bunun en güzel örneğini Yamazaki ailesi ortaya koymaktadır. Dünyanın neresinde olursanız olun, zaman ve zemin, eğitim almamızın önünde bir engel teşkil etmemeli ve her yerde insanlar, bir şeyler öğrenme çabasında olmalı, bunun önündeki engelleri de bizler kaldırmalıyız” dedi.

Yamazaki ailesi, Besni’de yaptırdıkları okulda sürdürülen eğitim-öğretim faaliyetini yerinde gördüler. Japon ailenin gelişi nedeniyle okulda tören düzenlendi. Törene Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, kurum ve okul müdürleri, ilçenin siyasi parti temsilcileri ile kalabalık veli ve halk tarafından izlendi. Tören Yamazaki ailesinin Adıyaman’a ait halk oyunları başladı. Adıyaman’da yaptıkları güzel eser için Japon Yamazaki ailesine Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan hediye vererek teşekkür etti. Tören okulda açılan sergi, derslerin izlenmesi ve ev yapımı yemeklerin ikramları ile devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: