Yamula Baraj Gölü'nde balık avcılığına ilgi artıyor

Denize kıyısı olan illerdeki balık avlama meraklıları gibi, Kayseri’de de balık avlamak isteyenlerin yeni mekanı...

Denize kıyısı olan illerdeki balık avlama meraklıları gibi, Kayseri’de de balık avlamak isteyenlerin yeni mekanı Yamula Barajı oldu. Havanın iyi olmasını değerlendiren balık avlama meraklıları sabahın erken saatinde baraj kıyısına gidiyor. Oltalarını baraj sularına atan vatandaşlar, genelde alabalık ve sazan yakalıyor.
Hafta sonundaki güneşli havayı değerlendiren meraklılar, Yamula Barajı Gölü sahiline akın etti. Her hafta sonu en az 40-50 kişinin birlikte balık tutmaya çalıştığı kıyıda her türlü hazırlıklar yapılıyor. Oltalar baraj sularına atılıyor. Biraz sabır isteyen balık avında Kayserililer, her ne kadar hamsi ya da deniz balıkları avlayamasa da alabalık, sazan gibi türleri oltalarıyla yakalıyor.
Caner Topuz isimli vatandaş, 9 yaşından beri balık avlama merakı olduğunu ve Yamula Barajı ile birlikte Kayseri’de de balık avlayanlardan biri olduğunu ifade etti. Topuz, İstanbul Boğazı kıyısında balık avlayanlar kadar kendilerinin de burada balık avlarken stres attıklarını ve bu meraklarını giderdiklerini ifade etti. Topuz, alabalık tutmanın biraz daha zor olduğunu belirtiyor ve her hafta sonu balık avlamak için sabahın erken saatinde baraj kıyısına geldiğini ifade etti. Sabahtan beri 5 tane alabalık tuttuğunu aktaran Topuz, oltayla balık avlayan kişi sayısının çok fazla olduğunu aktardı. Ahmet Ardıç isimli vatandaş ise ilk kez baraj kıyısına balık avlamaya geldiğini ve bunun, stres atmak için çok güzel bir yol olduğunu belirtti.
Oltayla balık avlayanların, her yeni balık tutuşlarında sevinmeleri dikkat çekiyor. Tutulan balıklar, ağ şeklindeki torbalara konularak suyun içinde tutuluyor. Tutulan balık sayısı 10 tane olduğu zaman eve dönüş başlıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz