Yamula Barajı'ndaki teknelere ruhsat

Kayseri'nin Denizi olarak adlandırılan Yamula Barajı'nda faaliyet gösteren teknelere Kocasinan Belediyesi tarafından 'Bağlama Kütüğü Ruhsatnamesi' verilmeye başlandı.

Kayseri'nin Denizi olarak adlandırılan Yamula Barajı'nda faaliyet gösteren teknelere Kocasinan Belediyesi tarafından 'Bağlama Kütüğü Ruhsatnamesi' verilmeye başlandı.

Kuşçu Marina Restoran'da düzenlenen ruhsat verme töreninde konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kızılırmak üzerindeki Yamula Baraj Gölü'nde faaliyet gösteren 167 gezi ve balıkçı teknesinden 32'sine ruhsat verildi. Ruhsat alan tekneler baraj sularında Türk bayrağı açarak selamlama turu yaptı.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Marina tesislerinde düzenlenen lisans ve ruhsat dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, gezi ve balıkçılık amacıyla Yamula Baraj Gölü'nde faaliyet gösteren teknelerin bundan böyle dönem dönem ruhsatlandırılacağını, ruhsat verme işini ise kendilerinin yapacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Yıldız, şöyle devam etti:

"10-15 yıl önce, Kayseri'ye deniz geleceğini, ilçemize bağlı 22 köyde 167 kişinin kooperatif kurup, balıkçılık yapacaklarını söylesek, herkes gülerdi. Ama, şimdi bakın 82 milyon metrekarelik yüzölçümüne sahip barajda yayın, levrek, gümüş, sazan ve alabalık tutuluyor. O nedenle şu anda 62 gemi ve tekneden ilk planda Ulaştırma Bakanlığı verilerine uygun 32'sine ruhsat ve lisans verdik. Baraj gölünde tehlikeli ve üzücü olaylar meydana gelmemesi için gereken önlemleri alıp, eğitim çalışmaları yapıyoruz. Yöredeki köylüler, tarım ve hayvancılıktan sonra şimdi de balıkçılıkla tanışarak önemli gelir kapısına kavuştu.

Yamula Barajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Çavuş da, balıkçılığın yöre halkı için ekmek kapısını olduğunu, ruhsat almalarına yardımcı olan Ulaştırma Bakanlığı ve Kocasinan Belediyesi'ne teşekkür ettiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: