Yan sanayicilere Avrupa vizyonu

BURSA (İHA) - Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından organize edilen otomotiv yan sanayicilerinin uluslararası standartlar ve verimlilikte çalışmasını hedefleyen projede, firmalarla ön görüşmeler başladı. Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Yalova'da otomotiv yan sanayiine orta ölçekte imalat yapan firmalardan seçilecek 30 firma temsilcisi, 1 ay boyunca İtalya, İngiltere ve Macaristan'daki bir firmada misafir edilip, verimlilik, işbirliği, iş geliştirme konularında çalışma yürütecek.

Reklam
Reklam

Projenin Bursa Koordinatörü KÖSGEB Danışmanı Memiş Yılmam, Haziran ayı sonuna kadar Avrupa'nın 3 ülkesinde yürütülecek verimlilik, işbirliği çalışmalarına katılmak isteyen firmaların müracaatlarını kabul edeceklerini, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında ise her ülkeye yaklaşık 10 firma temsilcisinin irtibatlanacak bir firmada görüşme, bilgi alış verişi yapabileceklerini söyledi. Yılmam, "Firmaların rekabet güçlerini nasıl arttırabiliriz. ABİGEM tarafından 63 bin Euro'luk bir kaynakla firmalara önce verimlilik dersleri verilecek. 3 ülkedeki yan sanayicilerle birlikte bu ülkelerdeki ana sanayiiyle Almanya ve Türkiye'deki otomotiv ana sanayiine uygun nasıl ortak ürün geliştirilebilir bu çalışmalar yapılacak. Firmaların öncelikle durum tespitleri yapılacak. Karşılıklı görüşmeden sonra bu projeye uygunlukları kararlaştırılacak. Bu proje neticesinde 3 ülkeden yabancı ortaklarla yeni yatırımlar da yapılabilecek. Bursa'da projeden haberi olan 15 firma hazırlıklarına başladı. Uluslararası fizibilite ve iş planı hazırlanması gerekiyor. Detaylı bilgi için memis@yilmam.com adresine elektronik mektup yollayabilirler. Müracaatları aldıktan sonra firmaları belirleyip, ortak iş yapmak isteyenleri, Avrupa ülkelerinde global, verimli üretim örneklerinde, bizzat firmalarda hazırlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Projenin Haziran ayında firma tespitinden sonra, firmaların bu işbirliğine hazırlanma süreci de olacağını belirten Memiş Yılmam, Avrupa Birliği sürecinden bu toplantı ve görüşmelerin Türk KOBİ'leri için büyük önemi olduğunu sözlerine ekledi.