Yanan Feribottan Kurtarılan 9 Türk Yolcu İstanbul'da

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Selanik üzerinden saat 22.40'ta İstanbul'a gelen Türk yolcular, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Selanik üzerinden saat 22.40'ta İstanbul'a gelen Türk yolcular, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na alındı. İstanbul'a gelen yolculardan bazılarının ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü. Buradaki işlemlerin ardından yakınlarıyla birlikte havalimanından ayrılan Türk yolcular basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"KURTARMA BOTLARININ HEPSİ YANDI"
Feribot yangınında eşi Makbule Saygılı ile sağ kurtulan Tuna Saygılı, "Bütün yaşadıklarımızı ben şimdi bütün gazetelerde okudum; ama olayları yanlış anlatmışlar. Evvela gemide ilk önce kendi vatandaşlarını kurtardılar diyorlar ama yanlış. Olaydan sorma ilk olarak millet ayırt etmeden kadınları ve çocukları kurtardılar. Ben eşimi gemiden 23'üncü helikopterle aldırdım. Ben yelkenciyim. Gemide bulunan botların hiçbir açılmadı. Eğer o botlar açılsaydı 400 kişi rahat kurtarıldı. Çünkü o botların içinde deprem kabinleri gibi yerler var. O botların içinde battaniyeden bisküvilere kadar her şey var. Yangından sonra botlar açılmayınca hepsi yandı. Çünkü ortada ne kaptan var ne de mürettebat. Biz kendimize bir sandık açtık ve can yeleklerini giydik. Yelekleri ters düz giydik hep değiştirdik. Nasıl giyinmeyi bile bilmiyoruz. Gemideki yangının benim tahminim trafo patladı. Çünkü bizim bulunduğumuz 27 kişilik odamızda lamba diplerinden dumanlar geliyordu kablolar yanıyordu" dedi.

Reklam
Reklam

"RÜZGAR OLMASAYDI DUMANDAN ZEHİRLENİRDİK"
Bir basın mensubunun "Yangından sonra umudunuzu kaybettiğiniz an oldu mu?" sorusuna Saygılı, "Kaybetmez olur muyuz? Bizleri Allah korudu. Rüzgarın etkisiyle dumanlar gidince gemide bulunan 400 kişi dumansız yere koşuyordu. Rüzgar sayesinde dumandan boğulmadık. Rüzgar olmasaydı dumandan hepimiz zehirlenip ölebilirdi" şeklinde cevap verdi.

10 SAAT SONRA KURTARMA EKİPLERİ GELDİ
Tuna Saygılı ayrıca, olaydan 10 saat sonra kurtarma ekiplerinin geldiğini ve bir geminin kendilerini gördüğü halde hiçbir yardımda bulunmadığını iddia etti.

"ALLAH İTALYANLARDAN RAZI OLSUN"
Gemide bulunan ve sağ kurtarılan diğer Türk yolcu Sabahattin Tosun ise, "10'uncu Titanik olayını yaşadık diyebiliriz. Yangın geminin arka kısmında çıktı; ama bizim kaldığımız oda camlıydı ve olayları camdan gördük. Bizi kurtaran İtalyanlardan Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: