Yanan Kolu Enfeksiyon Kapan Gencin Ölümü

Medline Antalya Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Serpil Mızrakçı, “Enfeksiyonlarda hastalık, ciddi...

Medline Antalya Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Serpil Mızrakçı, “Enfeksiyonlarda hastalık, ciddi problemlere yol açabilir. Septik şoka kadar gidebilen enfeksiyonlar yaşanabilir ve ölüme neden olabiliyor” dedi.

Antalya'da ocaktaki tavaya dokunarak, kolunda yanık oluştuktan sonra enfeksiyon kapan ve hayatını kaybeden 24 yaşındaki Mustafa Çelik ile ilgili Medline Antalya Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Serpil Mızrakçı, açıklamalarda bulundu. Yanıklarda ya da açık yaralarda, cilt bütünlüğü bozulduğu için denize ya da havuza girilmemesi gerektiğini belirten Uzman Dr. Serpil Mızrakçı, “Cilt bütünlüğü, hastanın kendi florası, çeşitli mikroorganizmalarla kolinize olabilir. Ve enfeksiyonlara yol açabilir. Havuz ve deniz sularında, açık yaralardan girebilen birçok mikro organizma olabilir. Özellikle hastanın vücudunda açık yaralar, streptokoklar, stafilokoklar, mayalar, gram negatif bakteriler, enfeksiyonları açık hale getirebiliyor. Enfeksiyonlarda hastalık, ciddi problemlere yol açabilir. Septik şoka kadar gidebilen enfeksiyonlar yaşanabilir. Ve ölüme neden olabiliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Yaralara steril bir şekilde yaklaşılmaması gerektiğini söyleyen Dr. Mızrakçı, “Çıplak elle bu tip yaralara dokunmamamız lazım. Steril eldiven giyerek, yara bakımının yapılması ve gerekli tedavilerin uygulanması sağlanmalı. Küçük bir cilt bozulduğunda, hastanın altta yatan bir enfeksiyonu varsa daha çabuk ölümlere neden olabiliyor.Özellikle stafilokoklar, streptokoklar enfeksiyona yol açarak ölüme neden olabilir. Ateş yüksekliği, genel durum bozukluğu, bulantı ve kusma gibi şikayetlerle kendisini gösterebilir. Tedavisini, etkene yönelik veriyoruz. Üreyen mikroorganizmaya bağlı olarak penisilinler ya da çeşitli antibiyotikler kullanılabilir” İfadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: