Yanan Okul Sosyal Donatı Alanı Yapılıyor

Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Çeltikçi köyüne 5 yıl evvel yanan okul binası yıkılarak çay bahçesi...

Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Çeltikçi köyüne 5 yıl evvel yanan okul binası yıkılarak çay bahçesi ve parka dönüştürülüyor.

Köy muhtarlığı, yanan okulun yanında bulunan ve yangında fazla hasar görmeyen ek binayı baştan aşağı yeniledi. Binanın ilk bölümü Kur’an kursu olacak, diğer bölümü ise sağlık evi olarak düzenlenecek. Diğer hasarlı binaysa yıkılarak park ve çay bahçesi yapılacak.

Çeltikçi Muhtarı İbrahim Palabıyık, “Milli Eğitim ve Orhangazi Kaymakamlığı ile yaptığımız görüşmeler sonrasında yanan okul alanı muhtarlığımıza devredildi. Biz de hasarsız olan eski binayı onarıp düzenledik. Köyde Kur’an kursu ihtiyacımız vardı. Bir kısmını kurs olarak düzenliyoruz. Diğer bölüm ise sağlık evi olacak. Köyümüze haftada bir gün sağlık ekipleri geliyor. Daha evvel doktorlarımız köy muhtarlığını kullanıyordu. Doktorlar artık sağlık evinde hizmet verecek” dedi.

Reklam
Reklam

Okulun ağır hasar gören diğer bölümünü de yıkacaklarını belirten Palabıyık, “Yıkılacak bu alanı ise yeşillendirip ağaçlandıracağız. Buraya bir çay bahçesi ile park yapacağız. Yaz gelmeden köyümüz güzel bir mekana kavuşmuş olacak” diye bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: