Yanan Okulun Ihalesi 22 Temmuz'da Yapılacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde nisan ayı içinde çıkan yangında bir bloğu kullanılamaz hale gelen Karaçulha Çok...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde nisan ayı içinde çıkan yangında bir bloğu kullanılamaz hale gelen Karaçulha Çok Programlı Lisesi’nin ihalesi 22 Temmuz’da yapılıyor.

Fethiye'nin Karaçulha beldesinde prefabrik bir lisede 3 Nisan'da yangın çıkmış ve okulun bir bloğu yanmıştı. Yangın sonrasında bölgeye yeni taş binadan okul yapılması için çalışma başlatılmıştı. Devam eden çalışmalarda sona gelinirken yeni okul için pazartesi günü ihale yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, yangın olur olmaz yeni okulun yapılması için gereken işlemlerin başlatıldığını söyledi. Boğa, gelinen süreçte ihalenin yapılabilmesi için işin bazı aşamalardan geçtiğini ve teknik şartnamenin oluşturulduğunu söyledi. Yapılacak okulun zemin etütleri ve vaziyet planının İl Özel İdaresi tarafından yaptırıldığını, Milli Eğitim Müdürlüğünün de Karaçulha Belediyesi'nden inşaat ruhsatını aldığını ifade eden Boğa, ihalenin 4734 sayılı İhale Yasası'nın 21.B maddesine göre yapıldığını ve tekliflerin alındığını söyledi.

Reklam
Reklam

Okul tipiyle ilgili de açıklama yapan Ali Boğa, "Yanan kısım 12 derslikken biz 16 dersliğe çıkarttık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlayıp onayladığı tip proje kullanılacak. Hacim, derslik sayısı ve diğer detaylar Fen Lisesi ile aynıdır ve Milli Eğitimin kendi standartlarındadır." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz