Yanan Ormanı Yeşillendirdiler

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri örnek bir davranış sergileyerek geçtiğimiz yıl yanan ormanın yerine...

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri örnek bir davranış sergileyerek geçtiğimiz yıl yanan ormanın yerine yeni fidanlar diktiler.

Osmaneli Cumhuriyet Orta Okulu öğretmenlerinden Zerrin Sevinç'in ağaç dikimi projesi kapsamında, geçtiğimiz yıl orman yangınında yok olan ağaçların yerine çeşitli fidanlar dikildi. Proje Osmaneli Orman işletme Şefliği, Belediye Başkanlığı, Tema Vakfı Bilecik Temsilciliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleştirildi. 2012 yılında yanan Armuttepe mevkiine karaçam, sedir, ıhlamur yaban eriği, yaban elması, kestane ve dut ağaçları olmak üzere toplam bin adet fidan dikildi.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Orta Okulu Müdürü Sürmeli Satı, projenin uygulanmasına onay veren başta Kaymakam Ali Ada’ya, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan'a, Orman İşletme Şefi Ali Rıza Doğangül’e, Tema Vakfı Bilecik temsilcisi Ferruh Erdovan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş’e, ayrıca proje sponsoru Ziraat Emeklilik A. Ş.'ye ve Uzlar Mermer limited Şirketi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mehmet Isıkan da, "Okullarımızın geliştirdiği bu proje ilçemizin daha yeşil daha sağlıklı orman dokusuna sahip olması anlamında önemlidir. Proje içeriği gereği önümüzdeki üç yıl boyunca devam edecek olması önem arz etmektedir. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluş ile çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz