'Yandex'e girdim, takım da ceza sahasına girsin'

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın oynadıkları maçları yorumladı. Demirkol, Sarı Lacivertli takımın oynadığı futbolu eleştirdi. Mehmet Demirkol, "Başkan Yıldırım Yandex'e girdin mi diyor, ben girdim. Takım da ceza sahasına girsin." dedi.

Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Lig'de oynanan Bursaspor - Beşiktaş ve Fenerbahçe - Torku Konyaspor mücadelesini değerlendirdi.

Demirkol'un Bursaspor - Beşiktaş maçı hakkındaki yorumları:

Oğuzhan'ın geçen sene lig boyunca oynadığı 25 maçta attığı gol 2 yaptığı asist 5. Bu sezon 10 maç oynamış 3 gol atmış 5 asist yapmış. Geçtiğimiz seneyi geçmiş durumda. Oğuzhan 90 dakika oyunda kaldı ve maçı bitirdi.

Şenol Güneş'in Oğuzhan'a bakış açısı. Elimde yetenekli bir oyuncu var evet eksikleri var. Ben onu 90 dakika oyunda tutarım. İsmail de o potaya girdi. İsmail de sürekli oynuyor.

Reklam
Reklam

Beşiktaş ile Bursa arasında en son şampiyon Bursa. Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'ı çok iyi analiz etmiş. Bursaspor önemli oyuncular kaybetti ama Ertuğrul Sağlam'ın sayesinde iyi bir kadro kurdu.

Beşiktaş, attığı golden önce gol de yiyebilirdi.

Beşiktaş'ın farkı paslaşmaları. Keyif verdiği nokta da bu zaten.

Ertuğrul hoca da çok sinirli bir oyuncuydu. Sakin durduğuna bakmamak lazım. Gökhan ile pozisyonunda sakin kalmasını bildiği durumu anladığı için.

Hoca bunlara sinirleniyor ama söylediği şeyler orta ve uzun vadede kendisine de zarar veriyor. Saha içi ile ilgili hiçbir sorun yok. Hoca çok bilgili ve kapasiteli. Ozan'ı çok gereksiz bir çıkıştan dolayı kaybetti. Fatih Terim bütün bu durumlardan yarar sağlar. Bilic'in gideceği belliydi. Oradaki aday da Şenol hocaydı. Orada İstanbul'un havası kirliydi demeye ne gerek var. Orada çalışacağın belliydi. Ama gerek yok. İki adım ötesini görüyoruz. Hepsi onlara zarar.

Bursa Atiba'yı da geriye itti. Burada Şenol hocayı tebrik etmek lazım. Necip'in oyuna girmesi Oğuzhan'ı özgürleştirdi.

Reklam
Reklam

Mehmet Demirkol'un Fenerbahçe - Torku Konyaspor maçı değerlendirmesi

Defansif örgü olarak, rakibin hücum yapmasını engelliyor Fenerbahçe. Bu övülecek bir şey. Rakamlar gösteriyor bize. Mehmet Topal ve Josef de Souza. İkisi de birçok maça çıkmış. Baktığın zaman da bir gol sıfır asist. Selçuk İnan'a baktığımız zaman, 6 gol 5 asist. Beşiktaş'a baktığımız zaman bu daha farklı. Oğuzhan'dı, Atiba'ydı, Sosa'ydı. Ekstradan o oyunculara söyleyeceksinki ortalar içeriye gelsin. Bu adamları nasıl kullanıyorsun. Ben Souza'nın bunları yapabileceğini düşünüyorum. Yapamıyorsa onun orada işi ne.

İkinci olarak neye bakacağız. Fenerbahçe'nin bekleri ne kadar hücuma katılıyor. Katılıyorlar. O kadar da olsun zaten.

Pereira 'Küçük Mourinho'. Ama Mourinho en azından taraftarla kavga etmiyor. Bu ülkedeki herkesi susturacağım ne demek. Kim ıslıkladı. Taraftarları susturacak herhalde. İnsan müşterisiyle kavga eder mi? Bu ülkedeki yüzde 90'ı mı dedi? Pereira bütün bu ülkenin futbol anlayışını eleştiriyor. Taraftar gelmiş memnun değil.

Reklam
Reklam

Rakamlar belli. Topal ile Josef de Souza'nın 1 gol 0 asist. Başka bir istatistik daha söyleyeyim. Fenerbahçe'nin ilk şutu 55. dakikada ceza sahası dışından. Ondan sonra da gole kadar pozisyon yok. Gol de ilk dalıştan geldi.

Pereira, 'Ben sezon sonu şampiyon olacağım kardeşim. Siz istediğiniz kadar eleştirin' derse tamam bir bildiği var adamın. Olabilirsin de. Ama oyunla ilgili bir eleştiri var. 30 dakikada ıslıklıyor seyirci seni. Ne diyeceksin buna. Müşteri adam güzel bir şey seyretmeye gelmiş. Dünyanın parasını harcamış, harcamaya da devam ediyor. Başkan hala 'Yandex'e girdin mi, Yandex'e girdin mi' diyor. Girdim tamam da, giriyorum her gün 10 defa kabul ama takım da bir ceza sahasına girsin. Biz giriyoruz, onlar da girsin bir zahmet. Ama girmiyorlar. Bu takım neden ceza sahasına girmiyor, böyle oynanır mı futbol, sen bize haziranda dedin ki rakip üzerinde baskı kuracağız, pozisyonlara gireceğiz, goller atacağız. Hepimiz inandık bu takım çok gol atacak. 15 gol atmış kendi dibinde. Neyi susturacağız? Ben bilmem ne kulübün başkanı olsam, bana da ilahi bir güç dese ki bu adam Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak. Şampiyonlar Ligi'ni kazanırım, akşamına da kovarım. Çünkü bu oyunu kimse seyretmeye gitmez. Böyle bir temaşa kalmadı günümüzde. Bu anlaşılır bir şey değil. Bence hata ediyor ama onun yoğurt yeyişi böyle.

Reklam
Reklam

Geçende basit bir soru sordular. Bu ne saçma bir soru diye terk etti. Anlamıyorum. Böyle bir güçlü oyunun olur. Heyecana veriyorsundur ama güzel oyundur, böyle bir afra tafra yaparsın ama 55. dakikada ilk şutunu atıyor. Ondan sonra gollük şutu var. Övülecek bir şey var. Golü attıktan sonra pozisyon vermemeye devam etti ve pozisyon buldu. Bu konu da Pereira'nın hakkını verelim. Burada bir ilerleme var. Ajax maçında da, maçın sonunda düşmedi takım. Esas önemli olan şey şu. Fenerbahçe'nin hücum planı, Van Persie üzerinden tartışmak saçmalık olur hiç öyle bir şeye gerek yok, nedir? Pereira'nın hücum planı nedir? Yok öyle bir şey ne var ama Şenol Güneş markalı var bir tane. Ozan, Volkan, Fernandao sahada olunca pıt pıt pıt başlıyor. Buna Hasan Ali ile Gökhan da giriyor. Diego giremiyor, Diego buna uyum sağlayamıyor. Souza kadar Diego'yu da eleştirmek lazım bu konuda belki onun da değişmesi lazım. Ama bu 3 Bursalı sahada olunca pıt pıt pıt oyunuyorlar. Yani Şenol Güneş kendi düşmanını da yarattı geçen sene.

Reklam
Reklam