Yangın Adresi Yanlış Verilince İtfaiye Sokak Sokak Duman Aradı

Balıkesir'de 110 merkezine yapılan yangın ihbarında adres yanlış verilince, itfaiye ve polis ekipleri büyük zorluk...

Balıkesir'de 110 merkezine yapılan yangın ihbarında adres yanlış verilince, itfaiye ve polis ekipleri büyük zorluk yaşadı.

Balıkesir'de aldığı ihbarı değerlendiren itfaiye ve polis ekipleri Adnan Menderes Mahallesi 141. Cadde üzerindeki yangına hareket etti. Adrese ulaşan ekipler olay yerinde bir yangın olmadığını tespit etti. 110 merkezine yangın ihbarlarının sürekli olarak gelmesinin üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri sokaklarda yangın aradı. En sonunda doğru ihbarı alan ekipler 140. Cadde üzerinde bulunan Hasret Apartmanı'na ulaştı. Apartmanın bodrumunda çıkan yangın kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yangının henüz nasıl çıktığı tespit edilmedi. Yangın adresinin tespiti UEDAŞ ve doğalgaz ekipleri de olay yerine gelerek tedbir aldı.

Reklam
Reklam

Balıkesir İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, vatandaşların ihbarda bulunurken soğuk kanlı olması gerektiğini söyledi. Balıkesir İtfaiyesi'nin 2012 yılında olay yerine ulaşma hız ortalamasının 5,5 dakika olduğunu söyleyen Müdür Yörük, Adnan Menderes Mahallesi'nde çıkan yangına yanlış adres yüzünden 14 dakikada ulaşıldığını söyledi. Vehbi Yörük, "İhbarı 141. cadde olarak aldık ve içeride mahsur kalan vatandaşlar olduğu belirtildi. Hızla olay yerine ulaştık ama yangın yoktu. Bir yangın olduğunda, yangını gören vatandaşlar biz olay yerine ulaşana dek bizi ararlar. Yaklaşık 100 civarı ihbar aldık ki bunlar 140, 141, 142 ve 145. caddeler olarak geldi. Bize ulaşan vatandaşlardan ricamız, olay yerinin yakınında bilinir bir nokta söylesinler. Bir cami, bir okul ya da bilinen bir caddeye göre tarif etsinler" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: