Yangın Eğitimi Alan Üniversite Öğrencilerine Sertifikaları Verildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik Programı 2....

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik Programı 2. sınıf öğrencilerine ‘Yanma ve Yanma Bilgisi’ dersi kapsamında Gaziantep İtfaiyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde başarı gösteren öğrencilere sertifikaları verildi.

Oğuzeli Meslek Yüksekokulunda düzenlenen törenin açılışında konuşan Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, “Yüksekokulumuzda Mülkiyet ve Koruma Bölümü altındaki programlarımız, toplumunun güvenliğini ve huzurundan sorumlu, kurum ve kuruluşların ihtiyaç duyduklarını nitelikli özel güvenlik ve itfaiye personellerinin yetişmesinde büyük rol oynamaktadır. Üstlendiğimiz misyonun gereklerinin ve zorluklarının farkındayız ancak hocalarımızın gayretleri, okulumuzun, üniversitemizin, Oğuzeli ve Gaziantep Belediyelerinin de olanaklarını kullanarak üstün nitelikli öğrenciler yetiştirmekteyiz” dedi.

Reklam
Reklam

İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım ise, yangında ilk müdahalenin her zaman önemli olduğunu ve küçük çapta çıkan yangınlarda ilk 5 dakika içerisinde müdahale edilmediği takdirde yangının kontrolden çıktığını ve alevleri söndürmenin zorlaştığını belirtti. Yalım, ayrıca itfaiyecilik alanında personel niteliğinin artırılmasının büyük bir zorunluluk olduğunu ve Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı mezunu öğrencilerinin bu ihtiyaca cevap vereceklerini söyledi.

Gaziantep İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım ve Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz tarafından öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: