Yangın Gözetleme Kulesinde Toplantı

DENİZLİ (AA) - Denizli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun 2014 yılı toplantısı, Güventepe Yangın Gözetleme Kulesi'nde yapıldı.

DENİZLİ - Denizli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun 2014 yılı toplantısı, Güventepe Yangın Gözetleme Kulesi'nde yapıldı. Vali Abdülkadir Demir, yangın gözetleme kulesinde düzenlenen toplantıda, il sınırları içerisindeki piknik alanları ile Yenişehir ağaçlandırma sahasındaki piknik alanı, Akyar Göleti ormanlık alanı, Kızılcabölük Mahallesi mesirelik alanı dışındaki ormanlık alanlarda ateş yakılmasına izin verilmeyeceğini bildirdi. Orman yangınları açısından hassas dönem olarak belirlenen 1 Haziran-31 Ekim'de vatandaşların ormanlık alanlarda bulunmaması gerektiğini dile getiren Demir, bu dönemde Orman Bölge Müdürlüğü haber merkezinin 24 saat süreyle görev yapacağını ifade etti. Yangın ilk müdahale ekiplerinin, ekip merkezlerinde konuşlandırılacağını, arazöz, su tankı, su pompası gibi sulu yangın söndürme araçlarının, bakımları yaptırılmış faal halde hazır bekleyeceğini dile getiren Demir, "Gözetleme kulelerine görevliler çıkarılıp telsizlerle donatılacaktır. Yangın emniyet yollarının bakımları yapılacak. Kırsal alan ve arazi yangınlarına itfaiye teşkilatı ile birlikte müdahale edecek ve fiilen söndürmeye iştirak edeceklerdir" dedi. Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy ise kentin 561 bin hektar ormanlık alanla yüzde 47'lik ormanlık alana sahip olduğuna dikkati çekerek, yangına hassas bir bölge olduklarını belirtti. -Ormanlık alana yakın mesafede havai fişek yasak Geçen yıl çıkan 82 yangında 89 hektarlık orman alanının hasar gördüğünü vurgulayan Ersoy, "Bu sene oluşabilecek yangınların önüne geçebilmek amacıyla 29'uncu yangın gözetleme kulemizi açtık. Biz 24 saat görev başında olarak orman yangınlarıyla mücadele etmek için hazırız. Fakat vatandaşlarımızın da birazcık duyarlı olması gerekiyor. Ormanlık alanlarda kesinlikle ateş yakılmaması gerekiyor. Ormanlık alanlara yakın mesafede havai fişek ve dilek feneri yakılmasını kesinlikle yasakladık. Tespit edildiği takdirde cezai işlem uygulanacaktır" diye konuştu. Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile protokol üyeleri katıldı. Vali Demir ve beraberindekiler toplantının ardından yangın gözetleme kulesini gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: