Yangın kısmen kontrol altında

MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Datça İlçesi Mesudiye Köyü yakınlarında, dün akşam saatlerinde ziraat arazisinde çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangının yüksek gerilim hattından kaynaklandığı tahmin edilirken, alevlere müdahale eden ekipler şiddetli rüzgar ve engebeli arazi çalışmaları nedeniyle büyük zorluk yaşadı.

Datça'nın Mesudiye Köyü yakınlarındaki Radar mevkiinde dün saat 16.40 sıralarında başlayan yangın halen devam ederken, şu ana kadar 25 hektar ormanlık ve makilik alan kül oldu. Söndürme çalışmalarına 242 orman işçisi, 158 asker, 31 teknik personel, çevre il ve ilçelerden gelen 33 arazöz, 3 dozer, 5 uçak ve 3 helikopter katıldı. Çalışmalarına aralıksız devam eden ekipler, engebeli arazi ve şiddetli rüzgar nedeniyle alevleri kontrol altına almakta büyük zorluk çekti.

Reklam
Reklam

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, çalışmaların sabaha kadar devam edeceğini ve kesin sonuçların hava aydınlandıktan sonra ortaya çıkacağını belirtti. Çiftçi, "Yangını sabaha doğru tam olarak kontrol altına alacağız. Saha, yer yer koru orman ve makilik alanlardan oluşuyor. Arazi şartları ve şiddetli rüzgar çalışmalarımızı olumsuz etkiledi ve yangının büyümesine neden oldu" dedi. Havanın ısınmasıyla yangın tehlikesinin arttığını belirten Çiftçi, "Yöre halkımızdan, ateş yakarken dikkat etmelerini istirham ediyorum. Ayrıcı halkımızı yangınlar konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Yangın yerleşim birimlerine yakın bir alanda çıktı, ancak tehlike söz konusu değil" dedi.