Yangın sistemi, yandaki binayı yanmaktan kurtardı

Ankara'nın Ulus semtinde bir apartmanın çatısında çıkan yangın, yandaki binanın yangın sistemi sayesinde büyümeden söndürüldü....

Ankara'nın Ulus semtinde bir apartmanın çatısında çıkan yangın, yandaki binanın yangın sistemi sayesinde büyümeden söndürüldü. İtfaiye ekipleri gelmeden yangına müdahale eden kurum çalışanları, itfaiye ekiplerinin çalışmalarını kolaylaştırdı. İtfaiyenin tamamen söndürdüğü yangında çatı tamamen yanarken, yangının çevredeki binalara sıçraması da önlendi.

Ulus Hali yakınındaki Tahtakale Sokak 1 nolu apartmanda çatı izalasyonu çalışması yapılırken yangın çıktı. İzalasyon esnasında yapılan kaynaktan sıçrayan kıvılcımlardan çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü. Yandaki Türk Telekom binasında çalışanlar yangını fark ederek durumu hemen itfaiye ve polise haber verdi. Telekom çalışanları ayrıca kurumdaki yangın sistemini kullanarak yangına müdahale etti. Müdahale ile yangının büyümesi önlenirken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri de kurdukları merdivenle yangını tamamen etkisiz hale getirdi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alarak, vatandaşların yangın mahalline yaklaşmasını engelledi. İtfaiye ekipleri söndürme işlemlerinin ardından yangın mahallini soğutarak yeni bir yangın çıkmasını önledi. Çatıda kaynak yapan şahıs ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Çevredeki vatandaşlar yangına geç müdahale ettiklerini öne sürdükleri itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Yangının görgü tanıklarından Faruk Yardımcı, itfaiye ekiplerinin 17 dakikada yangın mahalline geldiğini öne sürerek, yandaki binadan yapılan müdahale ile bölgenin yanmasının engellendiğini savundu. Bölgedeki binaların belediye tarafından kamulaştırıldığını aktaran Yardımcı, uzun süredir boş olan binaların çevrede çalışanlar için tehlike oluşturduğunu kaydetti. Daha önce bölgede bir kıvılcımdan Modern Çarşı'nın yandığını aktaran Yardımcı, belediyeden binalarla ilgili projelerine bir an önce başlamasını istedi.
Görgü tanıklarından Ümit Şahin ise Türk Telekom çalışanlarının müdahale ile yangının büyümesinin engellendiğini ifade ederek, "Çatı izalosyonu sırasında kullanılan malzemeler nedeniyle yangın hızla büyüdü. Etrafı kara dumanlar kapladı. Çatıda ayrıca izalosyonda kullanılan tüpler vardı. Yandaki binadan yapılan müdahale tüplerin patlamasını, yangının büyümesini önledi." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz