Yangın Söndürmeye Giden Uçak Arıza Yaptı

Gördes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün Türk Hava Kurumu'ndan (THK)...

Gördes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün Türk Hava Kurumu'ndan (THK) kiraladığı CL 215 tipi yangın söndürme uçağı, arıza yaptı.

Uçağın tamir edilmesi amacıyla olay yerine teknik ekip gelirken, üç pilotun sağlık durumunun iyi olduğu ve arızanın giderilmesinin ardından uçağın İzmir'e geri döneceği bildirildi. Arızayla ilgili bilgi veren Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, yangına müdahale için İzmir'den gelen yangın söndürme uçağının parça kopması nedeniyle oluşan arıza yüzünden havalanamadığını, olayla ilgili bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Sezgin, bir hektar alanın yandığı yangınla ilgili olarak, "Yangın Gördes ilçemize bağlı Balıklı köyünde çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz belli değil. Yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık bir hektarlık ormanlık alan yandı" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: