Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde, itfaiye, helikopter, ambulans ile çok sayıda personelin katıldığı...

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde, itfaiye, helikopter, ambulans ile çok sayıda personelin katıldığı yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Turgut Özal Tıp Merkezi, Sağlık İl Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi Arama-kurtarma Ekibinin (İNOSAR) katıldığı tatbikatta hastanenin 4. katında yaşanan patlamanın ardından çıkan yangından hastaların tahliye edilişi canlandırıldı.
Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri içerideki hastaları güvenli bir şekilde dışarı çıkardı. Dışarı çıkarılan hastalar 7. Ana Jet Üssü'nden gelen helikopterler aracılığıyla Elazığ’daki Eğitim Araştırma Hastanesine nakledildi. Hasta yakınlarının rol gereği sergiledikleri panik durumu ve yaktıkları ağıtlar gerçeğinden farksız kaldı. Bununla birlikte hastane bahçesinde oluşturulan kriz masasından basına bilgi akışı temsili olarak sağlandı. Meraklı vatandaşların cep telefonuyla olayları görüntülemesi de dikkatlerden kaçmadı.
Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, yaptığı açıklamada canlandırdıkları senaryoyu hiç bir zaman yaşamak istemediklerini belirterek, ''Ancak günümüzdeki teknolojiye rağmen tüm doğal afetler engellenebilir değil. Turgut Özal Tıp Merkezi olarak bu bölgenin referansı olduğumuzun bilinciyle olası bir afete her zaman hazırlıklı olmak zorundayız'' dedi.
Tatbikatın ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, tatbikata katılanlara plaket verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz