Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Eleşkirt Devlet Hastanesi'nde düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Eleşkirt Devlet Hastanesi'nde düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, sivil savunma ve itfaiye ekipleri işbirliğiyle gerçekleştirilen tatbikat öncesinde hastane personeline yangına müdahale konusunda eğitim verildi.

Tatbikatta, sağlık personeli senaryo gereği alevlere teslim olan binayı tahliye etmeye çalıştı. Hastanedeki 5 hasta, tatbikata katılan ekipler tarafından tahliye edilirken, itfaiye ekipleri de bir hastayı 2. kattan vinç marifetiyle indirdi.

Sivil Savunma Eleşkirt Amiri Emrullah Çelik, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, bu tür tatbikatların personelin eğitimi için faydalı olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların da bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Biz bu çalışmaları yaparken vatandaşların da bize yardımcı olması gerekiyor. Yangının söndürülmesinde ya da hastaların tahliyesinde onlara da ihtiyacımız var. Bugün yaptığımız çalışmalar çok iyi şekilde tamamlandı. Tatbikat gerçeğini aratmadı, bütün hastane personeli tatbikata katıldı" dedi.

Muhabir: Cemal Çavdar / Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: