Yangına ilk müdehalede kullanılacak su tankerleri dağıtıldı

Eskişehir’de, orman yangınlarına daha erken müdahale edebilmek için orman içi ve bitişiği köylere verilen su...

Eskişehir’de, orman yangınlarına daha erken müdahale edebilmek için orman içi ve bitişiği köylere verilen su tankerlerine 24 adet daha ilave oldu.
Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nce, orman yangınlarında önemli rol oynayan köy içi su tankerleri sayısı artırıldı. Geçmiş yıllarda dağıtılan tenkerlerle birlikte toplam dağıtılan tanker sayısı 88’e ulaşırken, bunun 56 tanesi Eskişehir ilinde 32 tanesi de Afyonkarahisar ilinde dağıtıldı. 2,5 ton su kapasiteli traktörün arkasına takılarak kullanılan tankerler 10 bar basınçla su sıkabiliyor. Üzerlerinde 30 metre lastik hortum, 60 metrede bez hortum bulunuyor.
Dağıtım töreninde bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, yangın ekiplerini ormanlık alanlarda konuşlandırdıklarını belirterek, “Amacımız, yangınlara müdahaleyi 15 dakikaya düşürmek. Bizim ekipler gelene kadar da köylere verdiğimiz bu su tankerleri ilk müdahaleyi yapacak. Tankerler orman yangınları dışında ev, ahır, samanlık, anız yangınlarında da kullanılabilecek. Ayrıca, fidan sulama ve yol sulama aparatları da mevcut. Muhtarlarımızdan ricamız, tankerleri köy meydanında özellikle yaz aylarında sürekli dolu olarak bekletsinler.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz