Yangında can pazarı

Denizli'de bir apartmanda çıkan yangında bir çok vatandaş balkonlarda mahsur kalırken, bir kişi 1 aylık yeğenini kurtarmak için balkon demirlerinden üçüncü kata tırmandı.

Denizli'de bir apartmanda çıkan yangında bir çok vatandaş balkonlarda mahsur kalırken, bir kişi balkon demirlerinden 3'üncü kata tırmanıp bir aylık yeğenini kurtardı.

Bugün saat:11.00 sıralarında Akkonak Mahallesi Devrim Caddesi'nde bulunan Bozdemir Apartmanı'nda belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Kısa sürede apartmanı saran dumanlar apartman sakinlerine büyük korku yaşattı.

KÜÇÜK YEĞENİNİ BÖYLE KURTARDI(FOTO GALERİ)

Evlerden çıkamayan vatandaşlar balkonlara çıkarak yardım istedi. Zaman geçtikçe dumanın tamamen sardığı apartmanda gözgözü görmez hale gelince, vatandaşlar balkondakileri kurtarmak için harekete geçti. Apartman balkonlarında kadınlar bir yandan dumandan etkilenmemek için uğraşırken, bir yandan da kendilerinin kurtarılması için adeta çırpındı.

Reklam
Reklam

1 AYLIK EFE'Yİ DAYISI KURTARDI

Apartmanın üçüncü katında oturan 1 aylık Yağız Efe Elitaş isimli bebeğin kurtarmak isteyen dayısı Hüseyin Varol büyük bir fedakarlık gösterdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin kurduğu yangın merdiveninin yetişmemesi üzerine zaman zaman itfaiye ekiplerine tepki gösterilirken, beklemeye fazla dayanamayan Hüseyin Varol, birinci kattan itibaren balkon demirlerine tırmanarak yeğeninin bulunduğu üçüncü kata ulaşmayı başardı.

Hemen üzerindeki tişörtü çıkaran kahraman dayı, çocuğu yangın merdiveninde bulunan polise teslim ederken, o sırada balkonda bulunan bir kadın balkon demirlerinden aşağıya inmeye çalıştı. Görenlerin büyük korku ve endişeyle takip ettiği kadın, çevik hareketlerle aşağı inmeyi başardı.

OKSİJEN MASKESİ TAKILARAK İNDİRİLDİ

Ekipler bir yandan mahsur kalanları kurtarmaya çalışırken, üst katlarda mahsur kalan bayanlar ise sürekli bağırarak yardım istediler. Polis, itfaiye ve sağlık ekipleri mahsur kalanları kurtarmak için yoğun çaba sarfederken, bir yandan da yangın kontrol altına alınmaya çalışıldı. Zaman geçtikçe apartmanın tamamı dumana boğulurken, evin içinde ulaşılanlara oksijen maskesi takılarak aşağıya indirildi. Apartmandan çıkarılan vatandaşlar olay yerinde bulunan çok sayıda ambulansa konularak ilk tedavileri yapıldı. Bazıları ise ambulansla hastaneye götürüldü.

Reklam
Reklam

Yangında can pazarı | www.mynet.com/video

VATANDAŞLAR ŞOK YAŞADI

Vatandaşların bir kısmı itfaiye ekiplerinin çalışmalarının yetersiz olduğunu ileri sürerek tepki gösterirken, evde bulunan ev sahibi Ali Rıza Özdemir'in çıkmamak istemesi dikkat çekti. Bir itfaiyeci evsahibinin çıkmak istemediğini söyledi. Eve gelen ev sahibinin kardeşi ağabeyini ikna ederek dışarı çıkarırken, Ali Rıza Özdemir de ambulansa götürüldü. Çevredeki vatandaşların büyük panik ve korku ile izledikleri olayı duyarak eve gelenler ise tam bir şok yaşadı. Yangının çıktığı ikinci katta oturanların Sait Arslan'ın yakını olduğu öğrenilen bir kadın, yangını görünce şok yaşadı ve koşmaya başladı.

EVİ GÖRÜNCE AĞLAMAYA BAŞLADI

Doğum yaptığı için 3 gündür hastanede olan evin sahibi Zeynep Kılıç ise, taburcu olduktan sonra geldiği evde manzarayı görünce ağlamaya başladı. Yeni dünyaya getirdiği bebeği ile eve gelen anne ekipler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Reklam
Reklam

Yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışmalar devam ederken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz