Yangında faciadan dönüldü; 2 ev kül oldu

Çorum’un Kargı ilçesinde çıkan yangında 2 ev kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Kargı’nın Gökçedoğan (Tekkeşin) köyünde Şiddetli Rüzgarın etkisiyle devrilen ceviz ağacının elektrik tellerini kontak ettirmesi neticesinde Satılmış Ülker’e (87) ait ahşap evde kimsenin olmadığı sırada yangın çıktı. Çıkan yangın, kısa sürede komşusu Salih Yaman’a (35) ait diğer 2 katlı ahşap eve de sıçradı.

Köy içerisinde çıkan yangın nedeniyle köyde korku ve büyük panik yaşandı. Kısa sürede üzerlerindeki şaşkınlığı atan çevrede bulunan köylü vatandaşlar kendi imkânları ile su hortumları ve kovalarla müdahale ettikleri yangın diğer evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Zaman zaman diğer komşu 3. eve sıçrama tehlikesini hortumlarla su sıkarak engellediler.

Reklam
Reklam

Bu sırada köye gelen Osmancık ve Kargı Belediyeleri ile Kargı Orman İşletmesine ait itfaiyeler köyün yollarının dar oluşu nedeniyle yanan eve yaklaşamadı. Orman işletmesine ait arozözden hortum çekilerek müdahale edilen yangın çevreye sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangında 2 ev eşyaları ile birlikte tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, büyük çapta maddi hasar oluştu

Evi yanan 4 çocuk, onlarca torun sahibi köyün en yaşlısı Satılmış Ülker, çok üzgün olduğunu belirterek, tek tesellimiz can kaybının yaşanmaması dedi. Ülker, yanan evinin maddiyattan çok, manevi değerinin olduğunu kaydederek. Anılarım yandı. dedi.

Salih Yaman’a ait yanan evde kimsenin olmadığı, ev sahibinin İstanbul’da ikamet ettiği sadece yaz aylarında köye gelerek bu evde oturduğu ifade edildi. Ayrıca bu yanan 2 evden de hiçbir eşyanın kurtulamadığı evlerden sadece kül ve enkaz yığını kaldığı belirtildi.

Köye gelen jandarma olay yeri inceleme ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: