Yangının Tehdit Ettiği İki Köyde Risk Atlatıldı

Aydın Valisi Kerem Al, sabah saatlerinden beri devam eden yangının şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına...

Aydın Valisi Kerem Al, sabah saatlerinden beri devam eden yangının şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamadığını belirtti. Yangının Doğanköy ve Kalfaköy köylerini için risk oluşturduğunu açıklayan Vali Al, alınan önlemlerle riskin atlatıldığını kaydetti.

Aydın’da sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden orman ve tarım arazisi yangını ile ilgili olarak Aydın valisi Kerem Al, basın toplantısı düzenledi.

Valilik makamında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Sezai Erdemli ile birlikte yangının son durumu hakkında bilgiler veren Vali Al, bilgi kirliliğini önlemek amacıyla bu toplantıyı düzenlediğini söyledi. Yangına 3 uçak ve 5 helikopter ile havadan, 6 dozer, 15 arazöz ve bölgedeki orman yangını söndürme ekipleri ve Aydın merkez başta olmak üzere çeşitli belediyelerin itfaiye ekipleri tarafından sürdürüldüğünü kaydeden Vali Kerem Al, söndürme çalışmalarının hava kararıncaya kadar havadan devam edeceğini belirtti. Vali Al, “Yangın Doğanköy ve Kalfaköy arasında devam ediyor. 3 ucak 5 helikopter havadan 6 dozer yol 15 arazöz ile bölgedeki tüm ekipler çalışmalarına devam ediyor. Su an net değil ama 50-60 hektar alanın yandığı belirtiliyor. Yangının söndürülmesi için yoğun bir seferberlik içindeyiz. Henüz yangın kontrol altına alınmadı. Doğanköy ve Kalfaköy risk altında idi. Risk atlatıldı. Sıkça yön değiştiren bir yangın var. Üniversite ve çevresinde tedbirler alındı. Yakıt alımı konusunda zaman kazanmak için Aydın Çıldır Havaalanına yakıt tankı sevk ettik. Helikopterler ikmallerini buradan yapıyor. Dileğimiz rüzgarın şiddetini azaltması” dedi.

Reklam
Reklam

Yangının sık sık yön değiştirdiğini ve mevsim itibariyle ortamın da yangın için çok müsait olduğunu ifade eden Vali Kerem Al, yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığını ve yangında elinden yaralanan bir kişi ile tansiyon hastası olup rahatsızlığı artan bir kişi olmak üzere toplam iki kişinin hafif yaralandığını belirtti. Vali Kerem Al, “Öncelikli hedefimiz yangının yerleşim birimlerine sıçramasını önlemek idi bunu başardı. Bu bir afettir” diye konuştu.

6 adet dozerin katılımıyla karadan arazözlerde müdahale için yol yapım ve genişletme çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Şube Müdürü Fedai Erdemli de, yangına arazözlerle kuzeybatı ve kuzey doğu yönlerden müdahale edilmeye başlandığını ifade etti. Yakıt sorununun çözülmesiyle helikopterlerin müdahalesinin etkin hale geldiğini belirten Erdemli, yangına havadan geç müdahale edilmesinin söz konusu olmadığını savunarak, "Genel Müdürlüğümüzün yaptığı planlama doğrultusunda hava araçları konuşlanmış durumda. Nazilli'de konuşlanacak helikopterde 1 Temmuz'da göreve başlayacak. Helikopterlerin konuşlandıkları alandan buraya gelmeleri biraz zaman alıyor. İlk etapta Milas'taki helikopter ve uçağımız yangına müdahale etti. Diğerleri daha sonra çalışmalara katıldı. Müdahalede her hangi bir gecikme söz konusu değil. Nazilli ile Milas arasında çok bir zaman farklı yok. Zaten Sayın Valimiz ile birlikte ilk baştan beri bizzat çalışmaları takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: