Yangınzede Aileye Devletten Yardım Eli Bekliyor

Ordu'nun Fatsa ilçesinde meydana gelen yangında kül olan evlerinde her şeylerini kaybeden aile, devletten ve...

Ordu'nun Fatsa ilçesinde meydana gelen yangında kül olan evlerinde her şeylerini kaybeden aile, devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

29 Nisan gecesi yaşanan yangını anlatan hane reisi Muhammet Öztürk, fırıncılık yaptığı için gece çalıştığını belirterek, "O gece eşim 'eve hırsız girdi' diyerek beni çağırdı. Ben eve geldiğimde ev yanmaya başlamıştı. Eşim ve çocuklarım son anda dışarıya çıkabilmişler. Bir kırık iğne bile kurtaramadık. Olaydan sonra kaymakamlığa gittim. Sigortalı olduğum için kaymakamlık bir yardım yapamayacağını söyledi. Belediyeye gittim. Belediye 'bir kağıt dolaştır' gel dedi. Şu anda başka bir arayan soran yok. Komşuların yardımıyla geçiniyoruz. Ben sigortalıyım ama SSK gelip de bana yardım ediyor mu? Hiç arayan soran yok, mağduruz" dedi.

Reklam
Reklam

Muhammet Öztürk'ün eşi Tülay Öztürk ise, "Yangın gecesi eşim işe gitmişti. Ben ablamlardaydım. Orada yemek yedikten sonra eve çıktım. Kızım ders yapıyordu, oğlum da yanımda oturuyordu. Ben sesler duymaya başladım. Ben sesi çatıdan hırsız giriyor zannettim. Telefonla eşime çağırdım, 'evde hırsız var gel' dedim. Çocuklarla balkona çıktım, baktım çatıdan alev gördüm. Çocuklarla beraber aşağıya indim. İtfaiyeye haber verdim. Önce bir itfaiye geldi. Suyu bitti, sonra diğer itfaiye geldi. 2 itfaiye birden hemen gelseydi evimizin bir bölümü kurtulurdu. Hiçbir şey kurtaramadık. Her şeyimiz gitti. Şu anda aynı binanın alt katında ablamın yanında kalıyorum. Yeni bir ev düzenlemek için bir maddi gücümüz yok" diye konuştu.

Öztürk ailesinin 4. sınıfta okuyan Buse Öztürk ve 2. sınıfta okuyan Çağtay Öztürk isimli çocukları ise ders kitap ve defterlerinin yangında yok olduğunu belirterek, "Biz, evimiz yandığı zaman çok korktuk, çok üzgünüz. Büyüklerimiz bize yardım etsin" dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: