Yanlış sünnet cinsel hayatı bitirebilir

Konya (AA)- Okulların kapanmasıyla birlikte sünnet sezonunun açıldığı bugünlerde ehil olmayan kişiler tarafından yapılan yanlış sünnetlerin, çocuğun ilerleyen yaşlarında cinsel ilişkide doyuma ulaşamama, penisin anatomisinde kusurlar ortaya çıkmasına hatta penisin işlevinin bozulması ya da tamamen kaybolmasına dahi neden olabileceği bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Ahmet Öztürk, özellikle büyük illerde ehil olmayan birçok kişinin düşük ücretler karşılığı sünnet yaparak hatalı operasyonlara neden olduğunu ifade etti. Öztürk, mevcut tekniklerle sünnet işleminin kesme şeklinde ve elektrikle
çalışan bazı cihazlarla yapılabildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bunun dışında geliştirilen çeşitli cihazlar da sünnet işlemini daha da kolaylaştırıyor. Ancak sünnet sezonunun açıldığı bugünlerde ehil olmayan kişiler tarafından yapılan yanlış sünnetler, çocuğun ilerleyen yaşlarında cinsel ilişkide doyuma ulaşamamasına, penisin anatomisinde kusurlar ortaya çıkmasına, hatta penisin işlevinin bozulması ya da tamamen kaybolmasına dahi neden olabilir. Bu nedenle aileler çocuklarının sünnetini mutlaka uzman, ehil kişilere yaptırmalıdır."

Türkiye'de de hatalı sünnetin önüne geçilebilmesi için sünnetin devlet tarafından ücretsiz yaptırılması gerektiğini dile getiren Öztürk, "Bu uygulama birçok ülkede var. Bu ülkelerin resmi hastanelerinde sünnet poliklinikleri var. Yeni doğan çocuklar bu polikliniklerde ücretsiz olarak sünnet ettirilir" diye konuştu.