'Yanlışlıkla' Tayin Edilen Öğretmenleri Için Ağladılar

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl uygulamaya koyduğu 4+4+4 sistemi mağduriyetleri de beraberinde getirdi. Norm kadro...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl uygulamaya koyduğu 4+4+4 sistemi mağduriyetleri de beraberinde getirdi. Norm kadro fazlalığı gerekçe gösterilerek yanlışlıkla başka bir okula tayin edilen öğretmenleri için okul önünde toplanıp gözyaşı döken öğrenciler, "Öğretmenimizi istiyoruz." dedi.

Yıldırım Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu'nda görev yapan Aygül Göksun okul müdürü tarafından norm fazlası gösterilince bir başka okula tayin edildi. Yaklaşık bir haftadır derslerin boş geçtiğini belirten öğrenci ve veliler okul önünde toplanarak gözü yaşlı bir şekilde ‘öğretmenimizi geri istiyoruz’ eylemi yaptı.

Reklam
Reklam

Okul önünde toplanan 3/B sınıfı veli ve öğrencileri adına bir basın açıklaması yapan Neval Taşkın, 3 yıldır bu okulda çocuklarının öğretmenliğini yapan Aygül Göksun’un okul müdürü tarafından 4+4+4 yasası sonucu yanlış norm kadro fazlası bildirmesi sonrasında öğrencilerinden ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Öğretmenimiz burada alınarak Sait Süheyla Bildiren İlköğretim okuluna sürgün edildi. Bizim öğrencilerimizin öğretmeni bulunmazken, öğretmenimizin de gittiği okulda derse gireceği sınıfı yok." şeklinde konuştu.

Sürecin başından beri 3/B sınıfı velileri olarak yapılan yanlışın düzeltilmesi için çalıştıklarını anlatan Taşkın, bu kapsamda valilik başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü defalarca ziyaret ettiklerini anlattı.

"MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ ANCAK GERİ ADIM ATILMADI"

Bu ziyaretlerde kendilerine okul müdürünün yaptığı hata sonucu bu durumun oluştuğunun söylendiğini anlatan Neval Taşkın, "Bu kapsamda okula müfettiş gönderilip soruşturma açılmasına rağmen ne yazık ki sorunu çözmek için gerekli adım atılmadı. Çocuklarımızın öğretmenleri yok, idareciler tarafından derslerine girilerek çocuklar oyalanmaya çalışılıyor. Şimdi de sınıfımız bölünerek diğer sınıflara dağıtılacak. Böylece 45-50 kişilik sınıflarda eğitim görmek zorunda kalacaklar." diye konuştu. Bu hatanın bir an önce düzeltilmesini isteyen Neval Taşkın, öğretmenlerinin geri gönderilene kadar bu eylemlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Diğer veliler de şu anda adli sürecin devam ettiğini belirterek, “En azından bu adli süreç bitene kadar öğretmenimizin geri gönderilmesini ve öğrencilerle derse girmesini istiyoruz. Zaten kazanacağımızı da biliyoruz. En azından öğrencilerimiz derslerini kaçırmasın. Öğretmenimizde derse girmiş olsun.” şeklinde görüş belirtti.

Hep bir ağızdan 'Öğretmenimizi istiyoruz' şeklinde tempo tutan minik öğrenciler de ağlayarak öğretmenlerinin geri gönderilmesini istedi. Derslerinin boş geçtiğini dile getiren öğrenciler, idareciler tarafından beden eğitim dersi yaptırıldığını söyledi.
Konuşmaların ardından veliler yanlarında getirdikleri 3 güvercini sorunun giderilmesi ve yetkililer tarafından seslerinin duyulması için uçurdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: