Yanmayan çadır üreticisi, Türkiye'de yatırım kararı aldı

Almanya'da yanmayan çadır ürettiğini belirten Kevser Alkan, Türkiye'de çadır üretimi yapacak bir tesis kurmak için...

Almanya'da yanmayan çadır ürettiğini belirten Kevser Alkan, Türkiye'de çadır üretimi yapacak bir tesis kurmak için girişimde bulunduğunu söyledi.
Yanmayan çadır, İzmir Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Otoparkı'nda içinde bir ailenin bulunduğu mizansenle basına tanıtıldı. Geçtiğimiz günlerde çadırda çıkan bir yangında iki çocuğun öldüğünü hatırlatan Alkan, "Bu yangın benim çadırımda olsaydı, çocuklarımız yaşıyor olurdu." diye konuştu. Kevser Alkan, 400 dereceye kadar korunaklı olan çadırlardan 32 kişilik ve 8 kişilik üçer adet Van'da bağışta bulunduklarını belirtti. Çadırların yerine ulaşıp ulaşmadığı konusunda çelişkili bilgiler aldıklarını ifade eden Kevsek Alkan, "Çadırlarımız ciddi meblağlar (8 kişilik çadırın fiyatı bin 695 eurodan deprem nedeniyle 999 euroya indirildi) tutuyor. O yüzden bu çadırlarımızın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını istiyoruz." diye konuştu.
Kevser Alkan, şöyle devam etti: "Bildiğiniz gibi her şey yanabilir. Bizimki plastik ürün olmadığı için yüzde 100 koton kullanıyoruz. Yangın olduğunda plastik vücuda yapışır veya dumanı zehirleyebilir. Çoğu çadır fermuarla kapatılıyor. Bizimkinde dört yerden kaçma şansı olabilecek şekilde üretildi ve tepesinde de dumanın çıkması için boşluk bırakıldı. Geçtiğimiz günlerde çadırda çıkan bir yangında iki çocuğumuz öldü. Benim çadırımda olsaydı çocuklarımız yaşıyor olurdu."
Üç hafta önce Van'a gittiğini ve böyle günleri yaşamak istemediğini ifade eden Kevser Alkan, "Halkıma, insanıma ürettiğim çadırı tanıtmak istiyorum. O amaçla Van'a geldim. Bayramda Van'daydım. İnsanlarımızın yanlarında olmaya, bağışlarda bulunmaya çalıştık. Ülkemde üretim yapmak istiyorum." dedi.
Aslen Samsunlu olduğunu ve 10 yaşında Almanya'ya göç ettiğini anlatan Kevser Alkan, 30 kişinin çalışacağı fabrikayı Türkiye'de kurup kadınlara çadır üretmenin inceliklerini öğreteceğini dile getirdi. Kevser Alkan, çadırda soba ve her türlü ısıtıcı cihazın kullanılabileceğini, çadırlarının afet kurallarına göre yapıldığını dile getirdi.
Çadırın tasarımını üniversite öğretim üyesi olan Helmut Wunder yapıyor ve çadır bir çok ülkeye ihraç ediliyor. 10 kilogram ağırlığında olan çadırın teknik bilgilerini veren Helmut Wunder, çadırın yangınlara karşı dayanıklı olduğunu, özel müşterilerine yönelik üretimin bir yıl öncesinden planlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz