"Yapabileceğimizin en iyisini yaptık"

ZÜRİH (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, Türkiye ve Türk futbolu adına büyük bir mücadele örneği verdiklerini belirterek, "Karar bugün açıklanacak. Ülkemiz ve Türk futbolu adına yapabileceğimizin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Bu aşamadan sonra kararı bekleyeceğiz" dedi.

FIFA Disiplin Komitesi'nin duruşmalı toplantısı sonrası açıklamada bulunan TFF Başkanı Haluk Ulusoy, kararın bugün açıklanacağını belirterek, "FIFA Disiplin Komitesi, Futbol Federasyonu heyetini dinledi. Dün de futbolcuları dinlediler. Avukatlarımızla beraber geldik. Son konuşmalarımızı yaptık. Sorulan sorulara cevap verdik. Konuşmalardan sonra son konuşmayı ben yaptım. Tüm heyetle birlikte ülkemiz ve Türk futbolu adına büyük bir mücadele örneği verdik. İstenmeyen olaylardı, maalesef yaşandı. 15 gün önce seçimlerden çıktım, 15 gündür yollardayım. Ülkemiz ve Türk futbolu adına yapılabilecek her şeyi yaptık. Yapabileceğimizin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. İnşallah bu çalışmalarımız iyi bir şekilde karara yansır. Bu aşamadan sonra kararı bekleyeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

FIFA Disiplin Komitesi'nin futbolcuları ikinci kez dinlemesinin normal olduğunu söyleyen Haluk Ulusoy, "Hepimiz buradayız. Bizleri de dinlediler. Benim adıma böyle olması iyi oldu. Yeni seçilen federasyon başkanını da dinlemek istemeleri ve son sözü bana vermeleri çok doğru bir yol" dedi.

FIFA Disiplin Komitesi üyelerine Türk futbolunun eski güzel günlerine döneceğini anlattığını ifade eden Haluk Ulusoy, "8 sene FIFA ailesinin içerisinde olan bir başkan olarak onlarla iyi ilişkiler içinde olduk, büyük dostluklar kurduk. Eski güzel günlere yeniden döneceğimizi, Şenes Erzik döneminde yönetim kurulunda yer aldığımı, 8 yıl federasyon başkanlığı yaptığımı, görevde bulunduğu 16 yıl içerisinde ülkemizde hiçbir problem yaşanmadığını, 16 yılın her türlü güzellikler içerisinde geçtiğini anlatmaya çalıştık. 2002 Dünya Kupası'nda Güney Kore maçında her iki takımın el ele tribünleri selamlamasını anlattık. İsveç ve Letonya maçlarını örnek verdik" diye konuştu.
Kararın ne olacağı konusunda değerlendirme yapmanın mümkün olmadığını söyleyen Ulusoy, "Çıkacak kararın ne olduğunu söylemek çok zor. Ülkemiz ve federasyonumuz adına lehimize verilecek güzel bir kararın çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bir basın mensubunun, 'Türkiye'nin 3 maç ve para cezası alacağı ifade ediliyor' demesi üzerine Ulusoy, "Bunu nereden çıkarıyorsunuz. Olmayan bir şey üstünde fikir söylemek yanlış olur" dedi.

Bir basın mensubunun, 'Beklemediğimiz bir karar çıkarsa CAS'a gidecek misiniz?' sorusuna Ulusoy, "İnşallah iyi bir karar çıkar. Beklemediğimiz bir karar çıkacağını düşünmüyorum. Bekleyip göreceğiz" şeklinde cevap verdi.