"Yapamayacaklarımızı söylüyoruz"

ANTALYA (İHA) - Devlet Bakanı Ali Babacan, seçimlerden sonra zam yağmuru olmayacağını belirterek, "Biz ekonomik programımızda seçim var diye en ufak bir değişiklik yapmadık. Ne fiyat artışlarını geciktirdik ne ekonomik politikamızda bir değişiklik yaptık. Hiçbir tedbir seçim sonrasına bırakılmadı. Seçim yokmuş gibi uygulamamıza devam ediyoruz" dedi.

Devlet Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, 28 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti Belediye Başkan adaylarına destek vermek amacıyla Antalya'ya geldi. Devlet Bakanı Babacan, partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında, 59. Hükümet'in 16 aylık icraatını değerlendirdi. Olmayacak şeyleri vadetmediklerini belirten Babacan, "Siyaseti kirletmiyoruz. Yapabileceklerimizi vadediyoruz. Yapamayacaklarımızı da açık açık söylüyoruz. 16 aylık AK Parti Hükümeti döneminde Türkiye'nin tarihinde görülmemiş atılımlar gerçekleşti. İç siyasette, dış politikada, ekonomide büyük gelişmeler yaşandı. Geleceği kurmak için geçmişten ders almak gerekir. Her anlamda iflasın eşiğinde, uçurumun kenarına sürüklenmekte olduğumuz bir dönemde AK Parti'yi kurduk. Ardından da 3 Kasım seçimleriyle iktidara geldik. Türkiye geçmişte çok zaman kaybetti. Sorunların çözümü yerine üstü örtülmekle yetinildi. Ama AK Parti kadroları iş başına geldi ve bütün bu sorunların çözümü için gece gündüz çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz. 10 yılların birikimi olan bu sorunlar hemen çözülür demek yanlış olur. Bu sorunların çözümü zaman ister, sabır ister, kararlılık ister. Yine bu sorunların çözümü için hükümetin yanısıra yerel yönetimlerin de desteğine ihtiyaç var. Bizler gibi Türkiye sevdalısı olan, AK Parti kadrolarıyla birlikte yola çıkan belediye başkan adaylarımızla bu sorunların çözümü daha kolaylaşacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Devlet Bakanı Ali Babacan, basın toplantısının ardından eşi Zeynep Babacan, AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkan adayı İzzet Bayar, İl Başkanı Hamza Taş, Antalya Milletvekili Osman Akman, Burhan Kılıç, Fikret Badazlı ve partililerle birlikte esnafı ziyaret etti. Subaşı Caddesi üzerindeki bütün işyerlerine girip, partisinin adayları için oy isteyen Bakan Babacan, beraberindeki eşi Zeynep Babacan ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ile girdiği bir baharatçı dükkanında, kendisine "Sultan Macunu" hediye edilince utandı. Türel, "Bu seçim döneminde, bu yoğunlukta ihtiyacımız vardı" derken hediyeden utanan Bakan Babacan, macunu almayıp, "Onun benden daha çok ihtiyacı var" deyip, macunu Menderes Türel'e verdirdi.

Esnaf ziyareti sırasında beraberindeki kalabalıkla yürüyen Bakan Babacan, kendisine gömlek satmaya çalışan bir seyyar satıcıya tepki gösterdi. Seyyar satıcıya, "Sen suçunu biliyorsun, kameralar karşısında suçunu söylemeyeyim. Senden alışveriş yapmam. Sana para vermem" diyen Bakan Babacan, kayıt dışı ekonomiye prim vermeyeceğini ifade etti.

Reklam
Reklam