Yapay Böbrek Umut Verici

Teknolojinin bu denli gelişmesiyle beraber eğlence sektörü olduğu kadar tıp alanında da gelişmeler olması bize göre bir hayli sevindirici.

Uygulanması için henüz erken olsa da habere konu olan araştırma böbrek rahatsızlığı çekenler için umut kaynağı olabilir.

UCSF (Kaliforniya Üniversitesi, San Fransisco) ve bazı diğer sağlık laboratuvarlarında görev yapan araştırmacılar tarafından üzerinde birkaç yıldır çalışılan yapay böbrek projesi ile donör bulmak için beklenen sıra tarihe karışacak. Söz konusu sağlık ise en büyük risk vakit kaybetmektir. Söz konusu yapay böbreğin, hastalarda kullanmaya uygun olacak kadar gelişmiş ve güvenilir olması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Reklam
Reklam

Diyabet nedeniyle oluşan böbrek hasarı veya diğer türlerden bir böbrek rahatsızlığı çeken hastalara umut veren bu projenin en önemli kısmı ise, söz konusu böbreğin işleyişini sürdürmek için hiçbir dış güç kaynağına veya pompaya ihtiyaç duymuyor olması olarak belirtilebilir. İşleyişine kan basıncıyla devam edecek olan böbreğin 2016 yılında hastalara hayat vermesi planlanıyor.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/76055/pes-2013-trailer-ronaldo/)