Yapay zekâ uygulamaları nelerdir? En iyi ve ücretsiz yapay zekâ uygulamaları

İngilizce kısaltması ile AI (Artificial Intelligence) yapay zekâ teknolojisi, insan beyninin düşünme şekillerini taklit ederek, verilen komutları yerine getiren yazılım destekli sistemlerdir. Yapay zekâ, işleri hızlandırmayı, verimliliği arttırmayı ve hataları azaltmayı amaçlar. Yapay zekâ teknolojisi, edindiği veriler sayesinde kendini geliştirmekte ve iyileştirmektedir. Peki, yapay zekâ uygulamaları nelerdir?

Yapay zekâ teknolojileri, günümüzde oldukça popüler olan ve hayatın birçok noktasında etkili olmaya başlamış bir alandır. Yapay zekâ araçları, insanların yapamadığı ya da zorlandığı pek çok işi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir. Bu işlemler arasında, metin yazma, resim çizme, kod üretme ve ses yaratma gibi pek çok alan mevcuttur. Dolayısıyla yapay zekâ uygulamaları, gündelik hayattaki pek çok işlemi daha pratik ve eğlenceli hâle getirmesiyle bilinen ve ilgi gören uygulamalar arasındadır. Bu uygulamalar içerisinde hangi uygulamaların daha işlevsel ve eğlenceli olduğu merak edilir.

Reklam
Reklam

Yapay zekâ uygulamaları nelerdir?

Bu teknolojiyi ilk kez deneyecek veya işlerini daha pratik bir şekilde halletmek isteyen kişiler en iyi yapay zekâ uygulamalarını araştırmaktadır. Sıklıkla tercih edilen yapay zekâ uygulamaları aşağıdaki gibidir:

ChatGPT

En popüler zekâ uygulaması dendiğinde akıllara gelen ilk uygulama ChatGPT’dir. OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, akıllı bir sohbet uygulamasıdır. Kişiler ChatGPT kullanarak gerçek bir insanla konuşuyormuş gibi sohbet edebilir, Ayrıca bilgi edinmek istediği konuları da ChatGPT’e sorabilir, fikir danışabilir ya da eğlenebilir. ChatGPT, verilen komutlar karşılığında herhangi bir konuda metin yazabilir, farklı dilleri birbirine çevirebilir, kod yazabilir, denklem çözebilir ya da herhangi bir sorunu halledebilir. ChatGPT, genel itibarıyla ücretsiz olarak sunulan bir uygulamadır. Ancak, uygulamayı daha geniş özellikler ile kullanmak isteyenler, ücretli olan ChatGPT Plus aboneliği satın alabilirler.

Soundraw

Müzikseverlerin ilgilisi çeken yapay zekâ uygulamalarından biri de Soundraw uygulamasıdır. Soundraw, kişilerin verdikleri komutlar çerçevesinde ücretsiz olarak müzik oluşturmaya olanak sağlayan bir uygulamadır. Kişiler Soundraw kullanarak kendi bestelerini yapabilmektedir. Uygulamaya giriş yapıldığında yaratmak istenilen müziğin temposu, hızı, süresi ve duygusal mesajı da kişiselleştirilebilir.

Reklam
Reklam

DALL-E

DALL-E, OpenAI tarafından geliştirilen bir görsel yaratma uygulamasıdır. DALL-E, sistemine girilen metin kolayca ilgili bir görsele dönüştürülebilmektedir.

Ücretsiz yapay zekâ uygulamaları

Perplexity AI (ChatGPT'nin ücretsiz alternatifi)

Perplexity AI, ChatGPT'ye alternatif olarak gösterilmekte ve kullanıcılarına ücretsiz bir AI deneyimi olarak sunulmaktadır. Program, kişilerin kendi tercihlerine uygun olarak sözlü veya detaylı cevaplar seçebilmesine de olanak sağlamaktadır.

Copy.ai

Yapay zekâ tabanlı içerik oluşturma araçlarından biri de Copy.ai uygulamasıdır. Copy.ai, GPT-3 teknolojisine sahiptir ve çeşitli içerik türlerini oluşturabilmektedir. Bilhassa sosyal medya gönderileri, reklam metinleri, blog yazıları ve e-posta pazarlama içerikleri gibi pek çok alanda insanların tercih ettiği bir uygulamadır.

Microsoft Copilot

Microsoft Copilot, yapay zekâ (AI) ile çalışan bir üretkenlik asistanıdır. Microsoft 365 uygulamalarında, belgelerde ve konuşmalarda kişilere yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Copilot, toplantılar planlamak
e-posta yazmak, içerik fikirleri üretmek ve soruları yanıtlamak da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde kişilere yardımcı olabilmektedir.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: