"Yapı Kredi Bankası için teklifler var"

ANKARA (İHA) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, Yapı Kredi Bankası için JP Morgan'a teklifler olduğunu bildirdi.

Milliyet gazetesine açıklamalarda bulunan Bilgin, Çukurova Grubu'nun Yapı Kredi'deki hisselerinin satışı için görevlendirilen JP Morgan'la devamlı temas halinde olduklarını belirtti. Bilgin, JP Morgan'a resmi tekliflerin geldiğini kaydetti.

BDDK'ya gelenlerin de olduğunu belirten Bilgin, teklifleri bankacılık lisansı açısından değerlendireceklerini ifade etti. Bilgin, "Tabii şu anda bir gruba satma anlamında ocak sonuna kadar söz hakkı Çukurova Grubu'nundur. Biz lisans veririz. Alacak kişinin bankacılık yapıp yapamayacağına karar veririz. Görüşmeler hakkında hem biz hem de TMSF bilgilendiriliyor. JP Morgan'a resmi başvurular var" dedi.

Reklam
Reklam

Yapı Kredi Bankası'nın birçok yönden Türkiye'nin bir numaralı bankası olduğunu belirten Bilgin, "Birçok potansiyel müşterinin olduğunu biliyorum. Gelecekte bu bankayı umulmayacak kadar büyük bir potansiyel ile ileriye götürebilirler" diye kaydetti.

BDDK Başkanı Bilgin, bu hafta Yapı Kredi Bankası'ndaki Turkcell hisseleri hakkında Turkcell'in ortağı TeliaSonera'nın CEO'su Anders Igel ile görüşecek. Bilgin, Turkcell hisselerinin satışı konusunda son söz sahibinin 31 Ocak 2005'e kadar Çukurova Grubu olduğunu bildirdi. Turkcell'in Çukurova Grubu'nun en önemli varlıklarından biri olduğunu vurgulayan Bilgin, grubun 2003 yılında yapılan anlaşma gereği Yapı Kredi Bankası'ndaki yüzde 20 oranındaki Turkcell hisselerini Ocak 2005' e kadar geri alma opsiyonu olduğunu hatırlattı.

TeliaSonera'nın CEO'su Igel'e bu süreci anlatacağını belirten Bilgin, konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Şu anda Yapı Kredi'de JP Morgan'ın bir incelemesi var. Ocak 2005'in sonunda Çukurova Grubu'nun Yapı Kredi'deki Turkcell hisselerini geri alma opsiyonu bitiyor. Ocak sonunu bekliyoruz. Sanırım TeliaSonera da Ocak sonunu bekliyor. Ancak 31 Ocak 2005'ten itibaren Yapı Kredi serbesttir. Bu hisselerle ilgili istediği her şeyi yapabilir."

Reklam
Reklam