Yapı Kredi'den "Dünya Fonları Sepeti"

Yapı Kredi Portföy, farklı ülkelerden yabancı yatırım fonlarına yatırım yapılmasını sağlayan Dünya Fonları Fon Sepeti’ni müşterilerine sunacak.

Banka'dan yapılan açıklamada, Batı ve Doğu Avrupa, Kuzey ve Latin Amerika ile Asya Pasifik gibi çok geniş bir coğrafyada yatırım yapan ve portföyü SPK tarafından kayda alınmış yabancı yatırım fonlarının arasından belirlenen Dünya Fonları Fon Sepeti’nin, tasarruflarını yabancı para cinsinden yatırım araçlarında değerlendiren yatırımcılara alternatif sunacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Dünya Fonları Fon Sepeti’ni oluştururken fonlar arasında dengeli ve optimum bir dağılım yaptıklarını belirten Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Didem Gordon, sepette sadece SPK tarafından kayda alınmış yabancı fonları kullandıklarını kaydetti.

Gordon, “Varlıkları iyi dağıtılmış ve farklı yatırım ihtiyaçlarına yanıt veren bir fon oluşturduk. Kendi içinde dinamik yönetilen bu ürünümüzle müşterilerimizin dünyanın farklı yerlerinden farklı yatırım fonlarına kolayca yatırım yapabilmesini ve cazip bir getiri elde etmesini amaçladık” dedi.

Yapı Kredi Portföy olarak pazarın en önemli oyuncularından olduklarını ifade eden Gordon, 2008’de de yenilikçi ve yaratıcı yatırım ürünleri geliştirmeye devam ederek piyasadaki güçlü konumlarını pekiştireceklerini ifade etti.

Dünya Fonları Fon Sepeti, portföyünün en az yüzde 51’ini yurtdışı piyasalarda yatırım yapan yabancı yatırım fonlarından oluşturacak. Her fonun en fazla yüzde 10’luk paya sahip olabileceği ürün, yatırımcılara daha etkin risk yönetimi ve çeşitlendirilmiş portföy avantajlarını sunarken, yatırım fonlarının tabi olduğu vergi mevzuatına paralel olarak getiri üzerinden yüzde 10 oranında stopaja tabi olacak.

Reklam
Reklam